En contra de la supressió de Filologia Catalana0

726 17/05/2005, 09:58       #Mobilitzacions,

Els joves catalans, valecians i balears volen seguir tenint l'opció d'estudiar Filologia Catalana a la universitat. El Triangle Jove, plataforma que aplega els consells de la joventut de Catalunya (CNJC), Illes Balears (CJIB) i Comunitat Valenciana (CJCV), rebutja la proposta del Consell de Coordenació Universitària de supimir del catàleg de titulacions universitàries l'especialitat de Llengua i Literatura Catalanes.

Per al Triangle Jove, la llengua catalana és "una eina cultural, d’identitat de poble i de cohesió social als territoris de parla catalana". Els consells de joventut consideren que "un focus cultural, d’identitat i de cohesió social com és la universitat no pot deixar de comptar amb una carrera que és un referent acadèmic i històric als territoris de parla catalana".

Precisament, el passat dimecres els universitaris catalans es van manifestar per Barcelona per protestar contra la proposta del futur catàleg de titulacions universitàries, que vol adaptar els estudis a l'espai europeu d'educació superior suprimint algunes carreres i unint-nes d'altres. Els joves consideren que la proposta suposa la mort de les Humanitats, les filologies i l'Història de l'Art.

El Consell de Coordinació Universitària pretén elminar la carrera d'Humanitats per ser massa generalista i unificar totes les filologies, entre elles la catalana, en una sola carrera, on es tocarien totes les llengues europees, eliminat així la Filologia Catalana com a especialitat. El Departament d'Universitats i els rectors catalans també s'han mostrat en contra de la proposta.

Trobada a l'alberg Pere Tarrès

Els joves es reuneixen aquest dissabte i diumenge a Barcelona, a l'alberg Pere Tarrès, Sota el lema de Somnis comuns, realitats del demà, en el V Aplec dels Consells Locals de Joventut i Plataformes de Participació. Un espai de trobada, formació i intercanvi d’experiències de xarxes d’associacions juvenils locals de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears que, enguany, girarà al voltant de les estratègies d’interlocució dels consells locals de joventut amb el seu entorn institucional.

L'Aplec comença aquest dissabte al migdia, amb la recepció dels participants a la trobada en l'alberg Pere Tarrès, on tindran lloc les jornades, ponències i tallers programats, i acabarà diumenge al migdia amb una visita institucional a l'Ajuntament de Barcelona.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal