Cid reclama que es delimitin els continguts bàsics LOE0

614 18/05/2005, 08:32       #LOE,

Marta Cid, consellera d'Educació, considera "primordial" que la llei orgànica de l'ensenyament (LOE) fixi els continguts educatius considerats bàsics. D'aquesta manera, insisteix en la necessitat de determinar quines disposicions són bàsiques per saber si s'envaeixen competències autonòmiques de cara a l'elaboració d'una normativa pròpia.

La consellera va participar ahir a Madrid, amb la resta de representants territorials, en una reunió amb la ministra Maria Jesús San Segundo per analitzar el document base de la nova llei.

Tot i que va ser una trobada "de tràmit", Cid va apreciar que "moltes de les consideracions" de les autonomies no estaven recollides en el guió. Així les coses, "queda molta feina per fer i s'ha de buscar un consens".

Durant la reunió es va parlar dels grans punts de debat, que per a Cid, són "de difícil encaix". Els temes bàsics, els competencials i l'econòmic encara no estan tancats. De fet, s'ha ajornat per a una altra reunió sectorial, a final de mes, la quantificació de les despeses per l'elaboració de la memòria econòmica de la llei.

Malgrat tot, la consellera va valorar que les comunitats hagin pogut aportar els seus punts de vista sobre l'avantprojecte, però encara no es coneix el posicionament de l'executiu central. Concretament, des de Catalunya s'ha volgut incidir en tres àmbits: el competencial, la memòria econòmica i l'estructura de la llei. Sobre aquest últim punt, el ministeri d'Educació i Ciència ja ha respost recollint "la transversalitat de l'assignatura de ciutadania o la formació professional".

San Segundo, per la seva part, va declarar que entre els objectius de futur del sistema educactiu "hi ha punts acceptats per tots, i altres punts de discrepància". Tot i això, es va mostrar optimista de cara a arribar a un consens en els pròxims mesos. Així mateix, la ministra va replicar que el projecte de llei no trenca amb la vertebració del sistema educatiu, com critiquen les comunitats governades pel PP.

Els terminis per aprovar la llei, segons San Segundo, segueixen el ritme previst. "Abans de l'estiu" el projecte entrarà al Congrés i la tramitació acabarà a final d'any.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal