Els universitaris contra el procés de Bolonya0

655 18/05/2005, 08:43       #Mobilitzacions,

Coincidint amb la reunió a Noruega de responsables d'Educació dels països de la Unió Europea per parlar del nou mapa de titulacions universitàries que se'n derivarà del procés de Bolonya, estudiants universitaris s'han tancada la nit de dimarts a dimecres a la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Barcelona (UB) com a acte de protesta per al futur mapa d'estudis superiors europeu.

Amb l'acte, organitzat per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), els joves han volgut mostrar el seu total desacord per una decisió política que pretén homogeneïtzar els estudis de totes les universitats europees, canvi que suposarà, a Espanya, suprimir les carreres d'Humanitats, Història de l'Art i filologies.

A la tancada, els estudiants han debatut la proposta del nou catàleg de titulacions universitàries presentat al Ministeri d'Educació pel Consell de Coordinació Universitària amb què es pretén adaptar els estudis universitaris espanyols al futur Espai Europeu d'Educació Superior. Aquest espai establirà la mateixa estructura en les carreres de totes les universitats europees -estudis de grau, de tres anys de durada, i postgraus, d'un o dos anys-, per la qual cosa s'han de reestructurar els estudis universitaris existents.

La Plataforma denuncia el procés de Bolonya perquè considera que els canvis "porten a l'homogeneïtzació i estan marcades pel món empresarial" i estan dirigits a "fer de l'educació un món elitista on s'elegeixi els estudiants".

Per a l'endemà de la tancada, aquest dimecres, la Plataforma ha organitzat una xerrada sota el títol Què s'amaga darrere de Bolonya?, que anirà a càrrec de membres de la plataforma i de l'organització Basta OMC (Organització Mundial del Comerç). La xerrada acabarà amb un dinar popular a la Plaça Universitat de Barcelona.

L'actual mapa de titulacions universitàries proposat compta també amb el rebuig del Departament d'Universitats de la Generalitat i dels rectors de les universitats catalanes. Els estudiants ja es van manifestar pel centre de Barcelona dimecres passat, representant la mort de les Humanitats en una comitiva fúnebre.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal