Protesten per reclamar menys hores de classe0

718 20/05/2005, 10:13       #Mobilitzacions, #LOE,

Les negociacions entre el Departament d'Educació i els sindicats majoritaris sembla que no van pel bon camí. Ahir, representants sindicals d'USTEC-STES, CCOO i UGT es van concentrar davant la conselleria per demanar una actitud més flexible en les negociacions que permeti reduir el nombre d'hores lectives dels mestres de primària, de les 25 actuals fins a les 20, i augmentar de manera «significativa» la plantilla del professorat. En mig any de negociacions, i quan el termini per arribar a un acord s'esgota, només hi ha un principi d'entesa sobre els interins. Els sindicats amenacen amb una tardor calenta.

Com una pilota en una partida de frontó, els sindicats creuen que totes les seves propostes són retornades sense ser pràcticament escoltades pel Departament d'Educació. En mig any de negociacions entre Educació i els tres sindicats, només s'ha arribat a un preacord per millorar les condicions dels professors interins del qual USTEC-STES es va desmarcar. Ahir, i amb motiu de l'atzucac en què es troben les negociacions, els tres sindicats majoritaris van donar un toc d'atenció a la consellera d'Educació, Marta Cid, perquè desencalli les converses iniciades al mes de novembre i es recuperi «l'any perdut». Els tres sindicats van convocar una concentració ahir a les portes del Departament d'Educació, on es van sentir crits com «No n'hi ha prou amb bones intencions» o «Sense diners no farem res». Els portaveus sindicals van coincidir en la necessitat de concretar ara els avenços que durant molts anys han reclamat. La reducció de la jornada lectiva dels mestres és una d'aquestes demandes que tampoc ara sembla concretar-se. Ahir, la directora de Recursos Humans, Montserrat Guri, va dir que d'aquesta retallada se'n «podria parlar» un cop estigui aprovada la LOE, però no abans.

Rosa Cañadell, d'USTEC-STES, va dir que «falten professors» a les escoles i instituts. Àngel Amatller, de CCOO, va qualificar d'«inacceptable que es vulgui donar més feina als professors amb la mateixa plantilla» i David Medina, de FETE-UGT, va criticar el Departament d'Educació perquè «falten recursos i el departament en responsabilitza el professorat».

Per avui, hi ha prevista una reunió entre els sindicats i Educació, que treballa per al curs que ve en un augment de professors d'uns 1.500, una xifra que per als sindicats és insuficient perquè, segons ells, només cobreix l'augment d'alumnat.

Cid considera «desmesurada» la proposta de reducció d'hores

La consellera d'Educació, Marta Cid, va reconèixer ahir un «escull» en les negociacions que mantenen representants del seu departament i dels sindicats. Es tracta de la reducció de l'horari dels mestres, una proposta que Cid va qualificar de «desmesurada». Cid va explicar que la conselleria ja preveu un augment de la plantilla de professorat, però no perquè els mestres en general facin menys hores, sinó perquè els majors de 55 anys puguin reduir la jornada i per «millorar la qualitat de l'ensenyament». En aquest sentit, la directora general de Recursos Humans, Montserrat Guri, va considerar que «reduir més hores lectives en uns quants centres genera poca implicació del professorat en la formació dels alumnes i en el mateix projecte de centre».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal