El nivell C de català0

497 20/05/2005, 10:29   

Francesc de Carreras, en el seu article Nivel C en la universidad (5/V/2005), considera inadmissible que s´exigeixi el nivell C de català als professors que vulguin exercir en universitats catalanes.

Fa 25 anys que sóc professora de català, i més de 20 que faig classes del nivell D-que és superior al C-, i em consideraria més que satisfeta si els alumnes que han superat la prova d´aquest nivell assolissin el domini de la llengua que De Carreras creu que es necessita per a aprovar el nivell C. Tothom troba normal que un professor que vulgui exercir a una universitat d´un altre país necessiti tenir un nivell acceptable de la llengua que es parla en aquell país, però són molts els qui s´esquincen les vestidures quan s´exigeix un nivell mitjà de català per a exercir en una universitat catalana, cosa que demostra que el català és molt lluny de ser una llengua com les altres. D´altra banda, hauria de ser normal que una persona culta, amb una preparació acadèmica, tingués una bona predisposició a conèixer bé la llengua del país on vol exercir.

Per als qui fa anys que treballem en la normalització del català, és molt descoratjador que un intel·-lectual reconegut -català- com De Carreras contribueixi, des de la seva tribuna privilegiada, a dificultar encara més la nostra labor.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal