Depressions i estrès, cada cop més presents en el professorat0

1129 24/05/2005, 09:19       #Salut laboral,

La salut laboral dels mestres està força malmesa. Els estudis fets els últims anys constaten que els professors cada cop tenen més malalties psicosocials, i que l'estrès i la depressió s'han convertit en una de les principals causes de les baixes laborals del col·lectiu, sense diferències significatives entre el professorat de primària i el de secundària.

Així, una enquesta de CCOO, feta l'any 2000 a tot l'Estat, va posar de manifest que vuit de cada deu docents tenien símptomes del que psiquiàtricament es coneix com la síndrome de Burnout -estar cremat-, que fa referència a un tipus d'estrès laboral generat en professions d'intensa relació interpersonal. Un estudi de la Unió Sindical Obrera del mateix any també apuntava que un 35% dels docents afirmaven patir un cert grau d'estrès laboral per circumstàncies relacionades amb la feina, un 40% va expressar la seva insatisfacció amb el treball realitzat i un 32% considerava que patia una excessiva càrrega mental.

Altres estudis apunten que un de cada cinc mestres que agafa la baixa ho fa per depressió, que té com un dels principals desencadenants l'estrès. Les causes poden ser diverses, però estan relacionades amb la pressió social sobre l'escola, la pèrdua de reconeixement, els canvis educatius que han portat a la desmotivació de part de l'alumnat -com l'augment de l'edat en l'ensenyament obligatori- més feina amb pocs recursos i l'increment de la indisciplina dels escolars amb pèrdua d'autoritat dels docents.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal