Carod-Rovira diu que l'Estat «no cometrà la barbaritat» d'eliminar filologia0

568 25/05/2005, 08:18   

«Jo ja sé que hi ha molta gent que estaria encantada de deixar-me a l'atur, tan políticament com professionalment, però no ho aconseguiran», va afirmar, ahir, a Palma, el president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep-Lluís Carod-Rovira. Seguidament, el líder d'ERC va posar de manifest el seu convenciment que el govern de l'Estat, «sensible a la diversitat», no cometrà la «barbaritat» de suspendre la filologia catalana com a titulació universitària.

Carod-Rovira va recordar les paraules de Rodríguez Zapatero a l'Assamblée National francesa. El president va expressar «l'honor» que representa per a l'Estat espanyol «tenir no solament una sola llengua sinó quatre». El polític republicà es va centrar en aquesta afirmació per assegurar que Zapatero sabrà valorar l'«aportació cultural insubstituïble al patrimoni de la humanitat que és la llengua i la cultura catalanes».

El líder d'ERC va fer les manifestacions en el decurs de la presentació del seu nou llibre, Noms que perduren. Seixanta personatges, seixanta retrats (editorial Moll, col·lecció d'assaig i pensament polític Els llibres de Pròsper). Aquest llibre ha estat concebut com un homenatge a uns quants dels personatges clau en l'ideari polític i les conviccions personals del seu autor, i inclou retrats ben diversos: de Lluís Companys a Jordi Pujol, de Gonçal Castelló a Eliseu Climent, de Rovira i Virgili a Mário Soares, d'Andreu Nin a Fer, entre d'altres. A través de la selecció d'aquests personatges, Carod-Rovira intenta marcar la cartografia d'ideari de país, el seu, que comença per Catalunya i es fa extensiu a totes les terres de parla, cultura i història catalana. El llibre es presentarà a Catalunya el 21 de juny vinent, a l'Ateneu Barcelonès.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal