No estava sola al pont i la van obligar a suïcidar-se0

743 26/05/2005, 22:02       #Salut laboral,

El portaveu de la família de la jove de 16 anys que dimarts passat va morir després de saltar d'un pont a Elda, després de denunciar assetjament escolar per part d'un grup d'alumnes del seu col·legi, ha afirmat hui que a la seua neboda "la van obligar a suïcidar-se", i ha exposa que "hi ha qui podria testificar, quan arribe el cas, que hi havia més xavals de la seua edat quan ella es va llançar".

Després del sepeli de la jove Cristina C.G., al qual han acudit unes 300 persones entre familiars, amics, companys i la corporació municipal al complet, el portaveu de la família, Vicente Pérez Rico, ha manifestat que hi ha "un testimoni que passava pel pont i va vore que hi havia més xavals de la seua edat amb ella quan es va tirar".

Respecte d'això, ha precisat que "no eren només estes quatre xiques -que ja van ser denunciades pels pares de la víctima al desembre per una pregunta agressió-, sinó xavals també". En esta línia, ha afegit que ha sabut que "hi ha qui podria testificar, quan arribe el cas, que hi havia persones quan ella es va tirar", tot i que ha apuntat que per a demostrar-ho "fa falta que es presente el testimoni, perquè si no hi ha testimoni només són paraules".

El portaveu de la família ha informat hui als mitjans de comunicació que la seua neboda "presentava blaüres a les cames, als braços i, a més, puntellons", i ha revelat que "això l'autòpsia i el forense ho diran", perquè els familiars "han obert el taüt i ho han vist".

Segons ha relatat, el dia dels fets, la jove difunta "va coincidir amb la més agressiva a l'odontòleg", menor que "va eixir abans" i "pareix" que "va congregar totes perquè, en este cas, la meua neboda presenta blaüres en cames, braços i puntellons". Segons la seua opinió, a continuació, "la van obligar a suïcidar-se, en una paraula, perquè possiblement l'havien induït a anar, a portar-la ací, fins al lloc".

Així, ha explicat que "no és normal que una persona que es compra roba, es compra vestits, que ha preparat per a tot el curs un viatge a Los Angeles, no és possible que se suïcide". A més, ha afegit que en la seua cita amb el dentista, la seua neboda inclús "va dir a l'odontòleg: no em poses data el mes de juny, ja que estaré de viatge, posa-me-la per al mes de juliol que ja hauré tornat", per la qual cosa, segons ha apuntat, "en 10 minuts no canvia de pensament una persona".

AGRESSIONS AL COL·LEGI

D'altra banda, el portaveu de la família es va referir a la posició del centre en què estudiava la jove, el col·legi Sagrada Família d'Elda, -que afirma desconéixer que la jove patira assetjament escolar-, i ha assegurat que sí es van produir agressions a la seua neboda dins del recinte escolar.

Així, ha concretat que en una ocasió, "altres alumnes li van pegar al corredor davant del tutor i de tres professors més, i estos només li van dir: no et fiques a l'aula perquè et continuaran pegant, queda't fins que vinga el teu professor".

En la denúncia presentada el 17 de desembre davant de la Comissaria es feia constar una agressió per part de tres alumnes del centre que li van trencar el braç en tirar-la de la moto.

No obstant, Vicente Pérez Rico ha assegurat que "va haver-hi més agressions, ja patia molt de temps", tot i que "una persona", pare d'una de les menors denunciades, "deia que no s'havia de fer la denúncia" que finalment es va formalitzar al desembre. En este cas, "este senyor, es va posar en contacte amb la família per telèfon, oferint una quantitat indeterminada per a llevar eixa denúncia".

Ara, els familiars de la menor difunta estan disposats a emprendre accions legals, i estan esperant tindre els informes policials i del forense abans d'actuar. "Els advocats estan ja preparats per a actuar, perquè açò no es queda en no res", ha avançat.

AMENACES DE MORT

Per la seua banda, el pare de la menor, Antonio Costa, ha manifestat hui en declaracions a Antena 3 TV que "des de fa temps han anat darrere d'ella", alhora que ha indicat que la seua filla va rebre "amenaces de mort" i que l'"assetjament era constant".

Segons ha detallat, en una ocasió, la seua filla va trobar el selló de la moto "covard amb un ganivet" i el dia que van cridar les presumptes autores, companyes del col·legi, "a la meua filla la van agafar al gimnàs i li van dir: tu eres una i nosaltres som tres...tu estàs morta".

La mare de Cristina ha assenyalat respecte d'això que "en qualsevol col·legi obrin un expedient i eixes xiquetes se'n van al carrer uns dies. Però no s'ha obert cap expedient perquè són 'filles de', perquè els pares tenen diners o pel que siga, i eixes xiquetes han estat al col·legi".

Per això, els pares de la jove han reclamat justícia, "sobretot administrativa i si pot ser de l'altra també", i han mostrat el seu desacord amb les declaracions del centre respecte d'això, motiu pel qual també han demanat hui "que hi haja destitució, destitució per deixadesa, per no haver fet el que havien d'haver fet".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal