L'ofici de mestre0

945 05/06/2005, 14:14   

Soc professor de secundària en un institut del Vallès i vaig veure bona part del debat de TV3 dedicat a aquesta professió. Voldria explicar un cas que em va passar fa pocs dies, perquè la gent que no és de l´ofici pugui entendre, més enllà del llenguatge políticament correcte de la tele, quin és el gran problema de la nostra feina.

Jo estava de guàrdia a la sala de professors quan va entrar una companya bastant alterada tot dient: "Tinc un examen i he hagut de fer fora aquests quatre (nens de 1r d´ESO) perquè estaven tirant-se rots, cridant i donant-se cops. Ja n´estic farta! A veure si els podeu vigilar, sisplau". Al costat de la sala de professors hi ha taules per als expulsats. Per separar-los, vaig dir-li al primer que n´agafés una i la portés una mica més enllà. Resposta: "Yo no la cojo, que está llena de sipis (gargalls)". Finalment el vaig convèncer que traslladés la taula i la netegés. Al segon, vaig dirli que anés a l´altre extrem del passadís. Després d´algunes negatives, em va seguir. Quan passàvem per davant de l´aula d´on havia estat ex-la professora va dir-li que faria un full disciplinari. Ell des de la porta de la classe va cridar: "Pues cuando me llegue el papel ése, te lo voy a romper en la cara".

El respecte pel professor s´ha perdut fins a un punt que fa difícil treballar i la legislació complica i retarda enormement les mesures disciplinàries. La conseqüència és que els altres nens, i els professors, haurem de suportar les actuacions d´aquest maleducat durant els tres anys que li falten per acabar l´ESO.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal