Més EOI a Catalunya0

634 06/06/2005, 11:22   

Tot llegint la premsa m’he assabentat que el Departament d’Educació té la intenció d’obrir 7 noves EOIs a Catalunya el proper curs. La bona notícia que representa l’interès per part del Departament d’Educació de promocionar l’aprenentatge de llengües estrangeres creant noves EOI en tot el territori català, contrasta amb el fet de poder caure en els mateixos errors comesos en el passat.

L’anterior govern de la Generalitat ens va notificar ara fa uns dos anys que havia decidit doblar el nombre d’EOI de Catalunya. Com si es tractes d’una partida de pòquer passàrem de 16 a 32 centres. Aquests 16 centres s’havien de posar en funcionament en escassament 3 mesos. El resultat d’aquesta decisió, improvisada i forçada pel fet que s’acostava un any electoral molt complicat, ha deixat una factura que encara la paguem ara. Molts d’aquests 16 centres estan en una situació absolutament precària. Com a exemple tenim la situació de provisionalitat que viuen les EOI de Tàrrega i la Seu. Ara, després que equips directius, professorat i alumnat hagin patit els resultats de planificacions mal fetes i de presses polítiques, ens trobem de nou en el mateix punt de sortida. Enguany no són 16, tan sols són 7, però també estem a 3 mesos del començament de curs. Veurem si els espais i equipaments són els adequats i quins idiomes i nivells s’oferiran de cada idioma.

El professorat d’EOI hem defensat i defensem que les EOI siguin autèntics centres d’ensenyament d’idiomes – això vol dir més d’un com a mínim – i amb unes garanties de qualitat que no impliquin d’entrada crear centres de primera, de segona i de tercera regional. Fa dos anys es van cometre errors que encara paguem ara. Repetir la mateixa història amb 7 centres més, després de la experiència viscuda, seria de jutjat de guàrdia.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal