Educació fa cessar el director de Centres Docents0

1389 08/06/2005, 10:30   

El director general de Centres Docents, Tomàs de San Cristóbal, va ser cessat ahir del càrrec a la Generalitat a causa d'algunes diferències en la política del Departament d'Educació i a la decisió de la conselleria de fer un canvi de rumb.

Durant les pròximes setmanes, el departament farà efectiva una reestructuració més gran del seu organigrama que afectarà algunes direccions generals i suposarà la creació d'una nova subdirecció vinculada a Innovació Educativa. Jordi Roca, fins ara delegat territorial a Barcelona Comarques, substitueix des d'ahir De San Cristóbal, que ha ocupat el càrrec durant un any i mig.

Militant de Convergència i Unió (CiU), l'arribada del govern tripartit al govern va suposar, paradoxalment, una nova i millor ubicació dins el departament de Tomàs de San Cristóbal, que va ser ascendit el 29 de desembre de l'any 2003 de la subdirecció general d'Inspecció a un càrrec de la màxima confiança de l'aleshores conseller Josep Bargalló. L'arribada de Marta Cid el mes de febrer del 2004 al capdavant d'Educació no va suposar cap canvi fins ara en una de les àrees clau dins la conselleria, la que s'encarrega de la planificació educativa.

Canvi de perfil

Fonts del departament van explicar ahir que el cessament és degut a la necessitat de canviar el perfil del fins ara director, molt tècnic, pel d'una persona que com Jordi Roca pugui «batallar» més sobre el terreny amb els problemes que es puguin originar a les escoles i els instituts. En aquest sentit, la seva experiència al capdavant de la delegació territorial de Barcelona Comarques es veu com un actiu molt positiu.

El relleu al capdavant de Centres Docents s'ha precipitat els últims dies, ja que inicialment estava previst que es produís a començament del mes de juliol. Darrerament havien sorgit algunes diferències en el si del departament que no han transcendit. En un primer moment es va plantejar la dimissió de San Cristóbal, tot i que finalment s'ha optat per tancar el conflicte amb un cessament de l'alt càrrec. Ahir, San Cristóbal va declinar fer declaracions sobre el cessament i va dir que tornaria a la feina d'inspector. Dins el cop de timó que ha començat el departament, les últimes setmanes també han estat substituïts els subdirectors Eugeni Garcia, que ha passat a ocupar una assessoria, Joan Oliva i Alberto del Pozo, que ha estat substituït per Eloisa Anglada com a intelocutor amb els representants sindicals. Rafael Gisbert ha estat nomenat subdirector dins el departament. La remodelació de l'organigrama està previst que estigui llesta durant aquest mes de juny.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal