Els professors de filosofia formaran en ciutadania0

623 09/06/2005, 09:06       #LOE,

La nova assignatura d'educació per a la ciutadania serà impartida per professors de filosofia i ciències socials. Així ho va confirmar ahir al Senat la ministra d'Educació, María Jesús San Segundo, que va afegir que també es modificarà la redacció de la llei orgànica d'educació (LOE) per deixar clar que la filosofia serà una matèria obligatòria en tots els batxillerats.

La ministra va fer aquestes declaracions en resposta a una pregunta de la senadora de CiU Rosa Maria Alexandre sobre la nova assignatura i els últims contactes del ministeri amb les associacions de professors de filosofia. San Segundo va detallar que s'està dialogant amb totes les persones "interessades" per determinar els continguts i la metodologia de la nova assignatura, que té com a base el projecte Formació i Educació 2010 de la Unió Europea. Així mateix, va recordar que l'assignatura d'ètica seguirà formant part del programa de l'educació secundària obligatòria (ESO), encara que estarà englobada dins l'àrea d'educació per a la ciutadania.

San Segundo va reiterar que la nova assignatura, com en altres països europeus, té com a objectiu oferir a l'alumnat una formació en valors socials, la falta dels quals és una de les causes que s'atribueixen als problemes de convivència que sorgeixen tant als centres educatius com a la societat en general. Al seu entendre, fins ara l'Estat "no ha fet prou" en aquest aspecte, per la qual cosa cal "fer lloc" a la matèria d'educació ciutadana.

Alexandre, però, va destacar que la LOE està despertant molts temes "polèmics" i va expressar els seus dubtes respecte de la implantació de la nova matèria "sense contingut conegut i que sona a una formació de l'Espíritu Nacional bis". Per això, va demanar diàleg amb tots els col·lectius afectats per la llei perquè no sigui "una norma més en el sistema educatiu espanyol".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal