La Generalitat crea un servei d'orientació de conflictes0

753 09/06/2005, 09:49       #Salut laboral,

Els centres escolars catalans disposaran el primer trimestre del curs que ve d'un servei al qual podran recórrer per rebre assessorament davant situacions de conflictivitat.

La iniciativa va ser anunciada ahir per la consellera d'Educació, Marta Cid, en la inauguració de la Segona Trobada de Mediadors d'Instituts (IES) de Catalunya, que es va iniciar ahir a la ciutat de Tarragona.

El nou servei estarà atès per inspectors, especialistes en gestió de conflictes escolars de la conselleria i assessors jurídics. L'anunci es produeix pocs dies després que tres adolescents resultessin ferits en una baralla entre alumnes d'un IES de l'Hospitalet de Llobregat.

Els mediadors són alumnes que intercedeixen davant els problemes de convivència a través del "diàleg, la reflexió i la negociació". El programa en què intervenen s'aplica a un total de 104 instituts de Catalunya i el curs que ve s'ampliarà a 66 més. A petició dels mateixos mediadors, també s'ha estès a 20 escoles de Primària amb la finalitat de "crear hàbits i valors positius". La figura del mediador s'inclourà al decret de Drets i Deures de l'Alumnat, ara en fase de tramitació, segons la titular d'Educació.

LA FUNCIÓ

El servei, que rebrà el nom de Punt de Suport a la Convivència Escolar, ampliarà la cobertura del programa i haurà de servir de "referència on tractar, orientar i gestionar problemes que sorgeixin o per prevenir els que es puguin generar", va insistir Cid.

Educació habilitarà un número de telèfon que sigui fàcil de recordar i s'utilitzaran les noves tecnologies per a un "contacte permanent amb la comunitat educativa". La ubicació física no està definida ni tampoc la seva estructura, tot i que la intenció és tenir-lo operatiu a començaments del curs 2005-2006.

Per poder comptar amb una radiografia de les situacions conflictives que es registren als centres escolars, les conselleries d'Interior i Educació confeccionaran un estudi entre l'alumnat d'entre 8 i 18 anys que recollirà informació sobre les relacions entre els companys, el maltractament, la victimització i el consum de drogues, entre altres problemàtiques.

El treball vol ser una reedició de l'elaborat el 2000 amb una mostra de 7.416 alumnes d'entre 12 i 18 anys de 112 centres públics i privats, que van ser entrevistats per conèixer les seves opinions sobre aquest punt. Educació es proposa, així mateix, posar en marxa una campanya a l'inici del curs que ve per sensibilitzar els estudiants sobre la necessitat d'evitar els conflictes, a més de donar unes pautes d'actuació al professorat en cas que s'arribin a produir.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal