Més de 21.000 alumnes catalans estudiaran en barracons0

877 10/06/2005, 20:50   

Més de 21.000 alumnes catalans, gairebé 4.000 més que l'any passat, estaran escolaritzats el curs vinent en 643 barracons repartits per les escoles i els instituts de Catalunya, el 65% dels quals es troben a les comarques del Baix Llobregat, el Maresme i l'Alt i el Baix Penedès.

Més de 17.000 alumnes fan classe en barracons. Metro 11/05/2004
Cid, va acusar l’anterior Govern de maquillar les xifres i “amagar” el nombre real d’estudiants que van a classe en mòduls prefabricats ...

El curs acadèmic 2005-2006, lluny de veure reduït el nombre d'aquestes instal·lacions respecte a l'any passat, en què n'hi havia unes 516, començarà amb 643 mòduls prefabricats, 92 de nous, per fer front als 24.484 nous alumnes de 3 a 18 anys que es preveu que s'incorporaran al sistema educatiu català, segons ha explicat avui en roda de premsa la consellera d'Educació, Marta Cid.

Així, del total d'alumnes escolaritzats en centres públics de Catalunya, 614.935 estaran en construccions de totxo (96,56%), mentre que 21.186 faran les classes en mòduls prefabricats (3,44%), repartits en un total de 54 centres educatius.

Cid ha destacat que el 65% dels barracons existents es concentren en quatre comarques (Baix Llobregat, Maresme i l'Alt i Baix Penedès) a causa, com en la resta dels casos, del ràpid creixement que ha experimentat la població, tant per l'arribada incessant d'immigració com per la mobilitat de la ciutadania, que se'n va de Barcelona per traslladar la residència habitual en poblacions de la corona de l'àrea metropolitana.

Només durant aquest any, segons ha precisat Marta Cid, s'han produït més de 17.000 moviments d'estudiants d'un centre a un altre i el nombre de nous alumnes en aquestes comarques ha augmentat en gairebé 7.000, a causa, sobretot, de la immigració.

"Tenim incertesa a l'hora de saber quin pot ser el resultat que el procés de reagrupació familiar pot produir després de la regularització d'aquest any", ha manifestat Marta Cid, que no obstant ha assenyalat que "logísticament estem preparats per donar resposta" a aquesta situació.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal