Professors universitaris adverteixen dels perills de la convergència europea0

736 13/06/2005, 09:32       #Mobilitzacions,

Un total de 2.000 catedràtics, professors, investigadors i becaris universitaris de tot Europa han firmat un manifest crític amb la manera com s'està avançant cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), procés que ha de culminar el 2010.

El document expressa la «preocupació» dels firmants perquè les «transformacions de la universitat es plantegin sense l'indispensable debat públic» i perquè amb l'argument que la universitat ha d'estar al servei de la societat «grups de pressió poderesos puguin dirigir la política interna de la universitat».

Així mateix, el manifest també posa de relleu que les titulacions universitàries responen cada vegada més a una «concepció utilitarista del coneixement» i defensa la «necessària diversitat dels estudis universitaris», respecte als interessos mercantils. Els firmants critiquen que alguns experts en educació universitària «convinguin que l'adaptació al mercat de treball sigui l'única finalitat de la formació universitària». Amb el títol Quina educació superior europea?, els professors i investigadors que firmen el manifest també mostren la preocupació perquè es va en la direcció de reduir les inversions en educació i perquè amb el procés de convergència europea s'«accentuïn les diferències socials en l'accés a l'educació».

«Ens preocupa -diu el manifest, que consta de catorze punts- que caminem cap a una universitat en què el professorat no serà valorat fonamentalment pels seus mèrits docents i investigadors, sinó per la seva capacitat d'adaptació a les noves tecnologies de la informació (TIC).»


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal