Uns 24.500 alumnes s'examinaran de selectivitat0

659 14/06/2005, 09:03   

24.509 alumnes s'han matriculat per examinar-se de les proves d'accés a la universitat (PAU), que es faran entre dilluns i dimecres de la setmana que ve. Les proves mobilitzaran un miler i mig de professors de secundària i universitat que vetllaran pel bon desenvolupament dels exàmens

La majoria dels alumnes matriculats provenen de batxillerat. Es tracta de 23.743 estudiants de segon curs dels més de 28.000 que enguany l'han aprovat. La resta d'aspirants a la selectivitat són repetidors que van suspendre l'any passat (551), repetidors que volen millorar nota (208) o el cas de set alumnes que han cursat el segon de batxillerat a l'estranger.

En aquesta ocasió, el nombre total d'estudiants matriculats és força estable en relació a l'any passat -uns 300 menys-, quan es va produir una davallada de gairebé dos mil alumnes que optaven a la selectivitat motivada tant per l'efecte del decreixement demogràfic com perquè hi va haver menys aprovats dels habituals al segon curs de batxillerat.

Com ja va passar el 2004, els alumnes s'hauran d'examinar de set de les 34 matèries previstes en funció de la via d'accés escollida al batxillerat. De la mateixa manera, es manté que l'examen de llengua estrangera sigui amb preguntes de tipus test, exceptuant una redacció. I, com en les dues darreres edicions, hi haurà una prova de comprensió auditiva. Per aprovar les PAU cal obtenir una nota mínima de 4. La nota d'accés a la universitat es calcula en funció de la suma del 40% de la nota de la selectivitat i el 60% de la nota mitjana del batxillerat.

El departament d'Universitats ha preparat 680 models d'examen per a les diferents convocatòries, matèries, opcions d'accés i versions lingüístiques. En total, n'ha editat prop de mig miler de còpies.

Les proves preuniversitàries començaran dilluns amb les matèries de llengua i literatura castellana i catalana, per continuar amb l'avaluació del domini de l'idioma estranger (anglès, francès, alemany, italià). Dimarts, segons les opcions, els alumnes s'examinaran primer d'història o filosofia, després de biologia, llatí o dibuix artístic, i acabaran la jornada amb matemàtiques o matemàtiques aplicades a les ciències socials. L'últim dia de les PAU està dedicat a la química o la geografia, segons l'opció escollida, i a la física o la història de l'art, més les matèries de modalitat.

El resultat detallat de les PAU es donarà a conèixer dues setmanes després d'acabades les proves de selectivitat. Així, és previst que el 7 de juliol es puguin saber les notes obtingudes consultant-les als centres docents dels alumnes, però aquest les podran veure abans de manera individual a través de la web del DURSI (www.gencat.net/dursi) a partir del dia 5. Les proves de selectivitat del mes de setembre es faran els dies 12, 13 i 14.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal