Més de 18.000 mestres opositors aspiren a les 3.680 places0

899 15/06/2005, 08:23       #Oposicions,

Un total de 18.360 persones aspiren enguany a alguna de les 3.680 places d'oposicions als cossos docents que ha convocat el Departament d'Educació de la Generalitat, i això significa que només un de cada cinc aconseguirà ocupar alguna de les places.

La xifra d'aspirants, però, és molt inferior al nombre de mestres que s'hi van inscriure al principi. De 27.699 persones s'ha passat a les 18.360 que finalment ahir van presentar la documentació necessària per aspirar a alguna de les places.

Les oposicions d'aquest any han convocat un nombre de places per a mestres molt superior a les anteriors -l'any passat eren 950 i el 2003, 460. Això ha permès, doncs, que el nombre de places de les diverses especialitats també hagi augmentat. Del total, 1.950 corresponen al cos de mestres i 1.730 al cos de professors d'ensenyament secundari. Pel que fa als mestres, s'hi han presentat definitivament 7.763 persones. Això significa que els docents que aspiren a aquestes places tenen una probabilitat entre quatre d'aconseguir la plaça que volen. Per als aspirants a professors de secundària les xifres varien. Tot i aspirar a 220 places menys que els mestres s'hi han presentat definitivament 10.597 persones i això significa que només un de cada sis aspirants a professor d'ensenyament secundari aconseguirà ocupar plaça.

En el cas dels mestres, l'especialitat d'educació infantil és la que més places ofereix, però també la que més demanda ha rebut: s'hauran de repartir 1.000 llocs de treball entre 4.300 aspirants. En el cas del professorat d'educació secundària, la majoria dels mestres opta per l'especialitat de geografia i història. Psicologia i anglès ocupen el segon i el tecer lloc, respectivament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal