Els experts proposen impartir una hora més de classe cada dia0

511 17/06/2005, 10:08   

Els infants d'entre 6 i 12 anys de les escoles públiques han de tenir cada dia sis hores de classe, una més que actualment, segons una de les 89 recomanacions del grup d'experts que ha elaborat un document que ahir va ser lliurat al president de la Generalitat, Pasqual Maragall. El president va sorprendre quan va dir que el document dels experts responia a un acord de tota la comunitat educativa.

Els treballs de cinc grups d'experts que el Departament d'Educació va encarregar fa sis mesos per establir les bases d'un pacte nacional dels sectors educatius i d'una llei catalana d'educació s'han acabat. Ahir els especialistes van presentar al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i a la consellera d'Educació, Marta Cid, les 89 recomanacions que fan al govern, que a partir d'ara haurà d'elaborar un document que assoleixi el consens de la comunitat educativa. Aquest pacte, que en un primer moment s'havia anunciat que es rubricaria a final de maig, s'ha ajornat fins a la pròxima tardor.

El govern té ara damunt la taula una sèrie de recomanacions dels experts que haurà d'eliminar o bé assumir-les com a pròpies. Una de les més rellevants que es plantegen és que els alumnes de primària dels centres públics s'equiparin amb els de les escoles privades i concertades, i facin sis hores de classe al dia en lloc de les cinc actuals. Segons els càlculs del departament que ahir va avançar Ramon Simon, coordinador de política educativa, implantar aquesta sisena hora suposaria la contractació d'uns 2.200 nous professors, una xifra que es veu a l'abast.

Aquesta hora de més, segons els plans del Departament, no serviria per augmentar els continguts curriculars -ja de per si molt carregats a tot l'ensenyament- sinó per reforçar els alumnes que necessitin millorar, d'una banda, i per impartir un nivell d'excel·lència als alumnes més avançats. La sisena hora ja existeix a les escoles concertades, però en no estar reconeguda serveix per demanar als pares que la financin mitjançant una quota que a la pràctica fa que l'ensenyament no sigui gratuït per a aquestes famílies. Per evitar aquesta situació, els experts proposen revisar els concerts educatius i adaptar-los a les necessitats de cada centre.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal