El professorat major de 55 reclama jornada reduïda sense pèrdua d'ingressos0

1641 29/06/2005, 10:03       #Mobilitzacions, #LOGSE,

Per llei, els mestres i professors majors de 55 anys tenen dret a reduir el seu horari lectiu i cobrant el mateix de sempre. A Catalunya, però, no s'està aplicant aquesta llei aprovada el 2002. Així ho denuncia un grup de professors, que han engegat una campanya per recollir signatures entre els docents afectats per fer-les arribar al Departament d'Educació i, amb elles, fer pressió per a què aquest faci complir a partir del proper curs 2005-2006 la normativa que, segons diuen, ja s'aplica a altres comunitats autònomes.

Els professors reclamen que el Departament d’Educació "prengui totes les mesures administratives que calguin per tal que pugui gaudir d’aquest benefici, així com que ho faci extensiu a tot el professorat més gran de 55 anys que està al seu servei." Així es faria efectiu, segons els professors demandants, el "dret a la igualtat de tracte i a la no discriminació", ja que els permetria reduir el seu horari docent mantenint la totalitat dels seus sou "sense cap més discriminació" respecte a altres companys funcionaris públics d’altres administracions autonòmiques que ja gaudeixen d'aquest dret.

Des de l'aplicació de la LOGSE el professorat es queixa que s'ha trobat amb moltes dificultats pel que fa al seu horari lectiu. La complicació dels horaris, la multiplicitat de nivells que sovint ha de donar un mateix professor i la complexitat dels grups són els principals problemes que diuen que han hagut de fer front els docents en els darrers anys. Segons els afectats, aquesta situació afecta, sobretot, els professionals de l'ensenyament de més edat.

El document per donar suport a la demanda (Format PDF) dels docents es pot descarregar des del portal de Sindicat de Professors de Secundària (SPS).

Article original publicat a La Malla.net


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal