El TSJC afirma que ampliar el nombre d'escolars vulnera la llei0

581 07/09/2005, 11:20   

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha instat la Conselleria d'Educació a respectar la quota màxima d'alumnes a les aules, determinada per la normativa estatal. La sentència, dictada per la Secció Cinquena de la Sala contenciosa el juliol passat i feta públic ahir, exposa que "l'ampliació d'un 10% sobre el nombre màxim d'alumnes per aula no és conforme a l'ordenament jurídic".

La sentència respon a la denúncia interposada fa dos anys en contra del decret de matriculació que el 2002 va dictar el Govern de CiU. El text establia una modificació del nombre d'alumnes a les aules per "atendre necessitats immediates d'escolarització". El decret exposava que "aquest increment del màxim no podrà ser superior al 10%" de la quota establerta.

La portaveu d'un dels denunciants, el sindicat de treballadors de l'ensenyament USTEC-STEs, Carolina Rius, va dir que, malgrat que la sentència fa referència al decret del 2002, ja derogat per un altre del 2004 per l'actual conselleria, la resolució també afecta l'actual decret, ja que aquest permet un "increment del 10% del nombre d'alumnes en una classe, encara que sigui de forma excepcional". Segons Rius, "aquesta excepcionalitat ja s'ha generalitzat en moltes escoles". La normativa estatal assenyala que hi pot haver fins a 25 alumnes per classe a primària, un màxim de 30 a secundària i fins a 35 al batxillerat, mentre que als parvularis les classes no poden superar els 20 alumnes.

REDUCCIÓ DE PLACES

La Conselleria d' Educació no tenia previst ahir presentar cap recurs al Tribunal Suprem. El termini expira aquest dijous. El director general de Centres Educatius, Jordi Roca, va explicar que la sentència del TSJC afecta el decret derogat i que l'actual només determina l'augment d'alumnes a la classe "de manera excepcional". Tot i així, va dir que "els alumnes que arribin al llarg del curs entrarien en aquesta excepcionalitat i seran escolaritzats".

Roca va dir que, davant la possibilitat de l'arribada d'alumnes estrangers, la conselleria ja va reduir el nombre de places ofertes a la primavera en 27 col.legis: "Hem reduït el nombre d'alumnes per aula en alguns col.legis en què hi pot haver més demanda. En algunes escoles el nombre d'alumnes per aula en educació primària és de 21 i en els de secundària, de 27".

Educació encara no té dades sobre quants estudiants estrangers poden arribar a les aules després del procés de reagrupació familiar. Aquest curs es van matricular 1,1 milions de nens i 21.000 hauran de començar les classes en barracons. Ahir el Consell Executiu va aprovar la construcció de 30 nous centres. D'aquests, 20 es posaran en marxa durant el curs 2006-2007, i els altres 10, el 2007.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal