Sisena hora a primària0

994 12/09/2005, 09:47   

Benvolguts companys.

Aquesta darrera setmana he anat llegint notícies de fonts diverses, sobre el projecte d'incrementar una hora més l'horari dels alumnes a primària, de manera que es passaria de 25 a 30 hores setmanals.

Tot i que avui he pogut consultar alguns comunicats de premsa on els principals sindicats expressen tímidament algunes reticències, em sembla que, tant el projecte del Departament, com la tèbia actitud de la majoria de sindicats, em sembla una autèntica barbaritat.

Ja coneixia aquestes intencions pel que es podia despendre de les conclusions del famós Pacte Nacional d'Educació (on semblen haver pactat uns quants lobbies deixant de banda el diàleg real entre la comunitat educativa). Tanmateix, l'anunci deshinibit, per part de la Consellera, demostra la seguretat dels responsables polítics a l'hora d'imposar una mesura que, bàsicament, només beneficia als empresaris, per poder sobreexplotar encara més, una mà d'obra cada vegada "més flexibilitzada", a costa dels mateixos, del temps de les famílies i dels seus fills.

Entenc que en els sindicats pot existir la temptació d'extreure alguns rendiments en el sentit d'incrementar plantilles o negociar alguna espúria contrapartida, fins i tot algun petit complement retributiu ràpidament dissolt per la inflació. Tanmateix, i parlo com a pare, l'esmentat projecte és una autèntica barbaritat, un cop més contra la cohesió familiar i la racionalitat. Sotmetre elsnostres nens a una jornada abusiva és un acte de crueltat disfressada de modernitat. No són màquines. És una forma de maltracte social.

Crec que els projectes de l'administració han de ser resposts inequívocament per part dels representants dels treballadors, i també defensar els drets d'uns alumnes que no tenen veu pròpia. No valen actituds ambígües, ni timidesa a l'hora d'expressar la nostra més absoluta disfonformitat. El dret dels nens a tenir uns horaris raonables és innegociable. La possibilitat de permetre entrar el cavall de Troia de la sisena hora podria generar uns problemes terribles d'organització horària en els centres que incidiria, en la pràctica, en l'increment de la càrrega lectiva i permanència en els centres dels professionals, i a la vegada, possibles disputes internes pels greuges comparatius en els horaris. És a dir, empitjorar, un cop més, la qualitat de l'ensenyament. Mireu, si no, que ha passat amb el calendari i els problemes ocasionats aquest inici de curs.

Atentament;

Xavier Diez
Dr. en Història Contemporània


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal