Reclamació ajuts per participar en cursos0

961 22/09/2005, 09:53       #Retribucions, #Mobilitzacions,

Hola:
Em dic Lorenzo Ruiz Soria, i sóc Professor d'ESO i Batxillerat a l'IES Sant Josep de Calassanç de Barcelona.
Adjunto un arxiu que té a veure amb els diners que es destinen per part del Departament d'Educació a cursos de Formació del Professorat i que penso donar entrada davant la Consellera d'Educació a via Augusta.
Vull pensar que tots vosaltres fareu tot el possible perquè aquest recurs pugui canviar el que considero és de justícia en front d'una normativa que no contempla el que s'organitza fora de Catalunya.

Treballo a l’IES Sant Josep de Calassanç de Barcelona (C/Sant Quintí 32-50, 08041, Barcelona), i sóc professor amb pèrdua definitiva de destinació (situació que em resulta molt desagradable, però això és una altra història).

Com cada any esperava la convocatòria per part del departament D’Educació per la qual es convoca concurs públic per a la concessió d’ajuts individuals al professorat per participar en cursos o activitats de formació permanent. Aquesta convocatòria surt en el DOGC del 8-9-2005 (nº 4465, pàgines 27498, 27499 i 27500).

Estic molt indignat perquè la convocatòria d’enguany canvia substancialment les convocatòries d’anys anteriors en el sentit que només s’atorgaran ajuts a activitats organitzades de manera exclusiva per part d’Universitats de Catalunya (inclosos els ICE) i escoles d’idiomes dins l’àmbit de Catalunya. En anys anteriors cursos fets en altres llocs per part d’altres Universitats o cursos avalats pel propi MEC servien per demanar aquests tipus d’ajuts dels quals jo, entre d’altres, he estat beneficiari.

Aquest any vaig participar en un curs preparat per l’AEPECT (Asociación Para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra) i el MEC que m’interessava especialment. El MEC va treure una convocatòria per demanar ajuts i jo vaig optar per esperar la convocatòria que es feia gairebé sempre a Catalunya.

El canvi dels requisits exigits fa impossible ara per ara que pugui acollir-me a aquests ajuts. Jo he presentat el papers, però és evident que amb aquestes noves condicions no puc esperar cap ajut pel curs que he fet.

La quantitat que aquest any es destina a ajuts és la mateixa que la del curs passat. Puc pensar en alguns aspectes de perquè s’ha fet l’Ordre EDC/373/2005, però no puc imaginar que un govern d’esquerres deixi aquest aspecte de l’educació tan lluny de nosaltres. No hi teniu dret a tractar-nos d’aquesta manera tan discriminatòria i que considero poc respectuosa, precisament amb les persones que estem a peu d’aules. Jo em sento maltractat (un cop més) per part dels responsables educatius d’aquests últims anys i dels nous que són els que ara ens governen.

¿Qui és el responsable d’aquests tipus de decisions que ens afecten? ¿Què diuen els responsables polítics i els sindicats d’aquestes situacions que suposen un pas enrera en els escassos recursos que es destinen ara per ara a cursos de formació del Professorat?

Vull demanar que es revisin de nou les bases per a la concessió d’ajuts individuals en les activitats de formació permanent del professorat i que també tinguin cabuda cursos aprovats per altres associacions i que s’han organitzat fora de les universitats de Catalunya.

També vull que augmenti la dotació econòmica destinada aquest any per dur a terme activitats de formació del professorat. La quantitat d’aquesta convocatòria és la mateixa que en la convocatòria de l’any anterior.

Esperant que aquest recurs sigui atès pels responsables del Departament d’Educació us saluda cordialment

Signat:

LORENZO RUIZ SORIA

21 de setembre de 2005


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal