Per què més hores d'escola?0

727 09/10/2005, 13:48   

La consellera Marta Cid ha informat sobre el projecte del Govern de la Generalitat d´ampliar l´horari a l´escola pública, de manera que s´iguali en aquest sentit a l´escola concertada. Així es pretén millorar el rendiment dels alumnes, tot i que no hi ha cap estudi empíric que demostri que, en nivells socioeconòmics similars, els alumnes amb 30 hores a la setmana (escola concertada catalana) hagin obtingut millors resultats o menys fracàs escolar que els alumnes amb 25 hores setmanals (escola pública catalana i concertada a l´Estat).

Intueixo que aquesta mesura, en realitat, és una resposta a la problemàtica en la qual ens trobem moltes famílies per conciliar la vida professional amb la cura dels fills. La societat reclama un canvi en el calendari i en l´horari. I jo em pregunto:

¿pressionem amb la mateixa fermesa les nostres empreses pel que fa als seus sistemes i horaris de treball? Els ajuntaments o les pròpies associacions de pares ¿no podrien fer també les seves aportacions? Si s´amplia l´horari obligatori escolar, els nens de primària faran una jornada de treball pròpia d´un adult si comptem amb els deures que han de fer a casa. Llavors, ¿on són els drets dels infants?: el dret a tenir una relació personal i individual amb l´adult que en té cura, el dret a sopar d´hora i a dormir les hores necessàries, el dret a jugar...

Està molt bé que l´escola tingui les portes obertes com més hores millor perquè no tothom resol els problemes de la mateixa manera, però no ens deixem enganyar un cop més.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal