Un "expert" diu que repetir curs és inútil0

1013 11/10/2005, 10:40       #LOCE,

Andreas Schleicher, responsable de l'Informe Pisa, que avalua la salut educativa dels països que integren l'OCDE, va assegurar ahir al Congrés dels Diputats a través de videoconferència que repetir curs no produeix bons resultats ni és útil i efectiu. "Suposa un mecanisme per treure's un problema de sobre o ajornar- lo, i que el resolgui el mateix estudiant", va explicar.

El professor alemany va considerar que poden ser perjudicials els itineraris o separació dels alumnes segons el seu rendiment a partir de tercer d'ESO, com proposava la llei de qualitat d'educació (LOCE) que va elaborar el PP i que està paralitzada per l'actual Govern. "Els països amb millors resultats escolars, com és el cas de Finlàndia, atenen la diversitat dels estudiants amb un aprenentatge individual dins de la classe", va ressaltar.

MÉS MOTIVACIÓ

L'expert va advertir de l'absència en general d'un ensenyament individualitzat a Espanya, cosa que incita molts estudiants a abandonar els estudis i "seguir altres camins" o "buscar una altra sortida". "L'èxit també està en la capacitat i a saber motivar més els estudiants davant l'aprenentatge, actituds menys sòlides a Espanya que en altres països de l'OCDE", va insistir Schleicher als diputats.

Pel responsable de l'Informe Pisa els països amb més bon resultats educatius compten amb equips de direcció forts als centres, i els pares i els professors també participen en la presa de decisions. Segons el seu parer, les diferències entre les xarxes privada i pública no són significatives, ni a Espanya ni a la resta dels països.

GRATUÏTAT FINS ALS 18 ANYS

L'exsecretari general d'Ensenyament de Catalunya, Ramón Farré, va defensar la necessitat d'estendre la gratuïtat de l'educació fins als 18 anys, dos més que actualment, i establir currículums "diferenciats" ajustats als "variats" centres d'interès dels alumnes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal