Els interins catalans ajornen les aturades per l'accés diferenciat0

838 26/10/2005, 09:31       #Vaga, #Mobilitzacions, #LOE,

El sindicat USTEC-STEs va anunciar ahir que desconvoca la vaga d'interins prevista per demà. Després d'haver consultat les diverses assemblees de professorat interí i substitut, el sindicat considera «oportú» ajornar la vaga.

Sindicats d'ensenyament (STES i CGT) havien convocat tot un seguit de jornades de vaga a tot Espanya, que tenien previst començar el passat 19 d'octubre i repetir-se al novembre. Però a Catalunya, el sindicat USTEC-STEs ha decidit aplaçar les aturades fins al novembre per tenir temps suficient per organitzar les mobilitzacions.

Mentre que a la resta de l'estat espanyol aquest dimecres els interins ja es mouran, a Catalunya hauran d'esperar fins a les aturades convocades per al mes de novembre. Els sindicats d'ensenyament han organitzat set jornades de vaga. Les primeres, els dies 19 i 26 d'octubre, i les següents, al novembre, els dies 10, 16, 17, 23 i 30. A més més, han convocat també una manifestació a Madrid el proper 16 de novembre.

Les mobilitzacions es produiran just abans que s'aprovi la nova Llei Orgànica d'Educació (LOE), amb l'objectiu que aquesta inclogui l'accés diferenciat al cos docent per als interins i, així, garantir una estabilitat laboral als 80.000 professors que treballen de forma temporal a Espanya.

L'any passat el col·lectiu d'interins ja va fer dues jornades de vaga per reclamar un accés diferenciat al cos docent. Demanen que no es tingui només en compte la nota obtinguda a les proves de les oposicions sinó que se'ls reconegui també la seva experiència laboral, experiència que no tenen molts dels aspirants.

A Espanya hi ha actualment 80.000 interins. El Ministeri d'Educació (MEC) ha anunciat que convocarà oposicions extraordinàries per reduir fins a un 8% el número de professorat interí a Espanya. Però, aquesta no és, segons Carolina Rius, portaveu del sindicat USTEC-STEs, la solució a les demandes dels interins ja que aquestes oposicions seguiran sent obertes a tothom i els interins hauran de competir per una plaça al costat dels "opositors lliures".

De la seva banda, el Departament d'Educació s'ha mostrat disposat a endarrerir la convocatòria d’oposicions de finals d'aquest anys fins que quedi clar si la LOE contempla canvis en el model d’accés i així poder incloure’ls en la propera convocatòria d'oposicions. D'aquesta manera, les proves podrien ajornar-se fins a l’últim trimestre de 2006 o principis de 2007.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal