A la universitat només amb experiència laboral0

525 02/11/2005, 09:29       #LOE,

No tenir el Batxillerat o un cicle formatiu superior ja no serà cap problema per aquells que vulguin anar a la universitat. La reforma de la Llei Orgànica d'Universitats (LOU) preveu crear una nova via d'accés per als professionasl amb experiència que vulguin estudiar una carrera però que no tenen els estudis mínims requerits per entrar a la universitat.

La ministra d'Educació, Maria Jesús San Segundo, va presentar aquest dijous la proposta de modificació de la Llei Orgànica d'Universitats (Format PDF) als rectors de les universitats espanyoles. La reforma també preveu que siguin les comunitats autònomes les que decideixin com escollir els rectors: per vot ponderat o a través del claustre universitari.

Amb la modificació de la LOE presentada pel Govern, cada autonomia podrà decidir "de forma homogènea per a totes les universitats del seu territori" el sistema d'elecció del rector: si l'escull la comunitat universitària per vot ponderat o si és escollit pel claustre. Si el govern autonòmic no decideix entre un o altre sistema, ho farà la mateixa universitat. Mentre que si ni govern ni universitat es pronuncia sobre el tema, se seguirà escollint el rector segons fixa la llei vigent, per sufragi ponderat de tota la comunitat universitària.

Pel que fa al sistema d'elecció del professorat, es farà per un sistema d'acreditació, que valori la capacitat, el mèrit ia la competència professional, enlloc de l'actual sistema d'habilitació.

Entre d'altres novetats, el Ministeri d'Educació i Ciència també inclou un programa de finançament per a la mobilitat del professorat, crea una secció dedicada a l'esport universitari i s'introdueixen aspectes relacionats amb la violència de gènere, víctimes del terrorisme i igualtat de sexes.

Ara, la comunitat educativa tindrà dos mesos per debatre l'esborrany de modificació de l'actual llei universitària, aprovada durant el govern del Partit Popular. Es preveu que a la primavera de 2006 el text arribi al Parlament per la seva aprovació definitiva.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal