Així per les bones0

516 02/11/2005, 09:52       #Salut laboral,

Sovint, així per les bones, sense aturar-nos a pensar el dany que podem causar a terceres persones, utilitzem mots que necessàriament han d’engendrar profund malestar, desassossec i ens temem que també una bona dosi de ressentiment, per no dir odi.

Llibertat és un d’ells. Podríem afegir-n’hi d’altres, com l’arxipaladejat i cacarejat autoestima i, faltaria més, democràcia, entre molts altres, és clar.

Se'ns omple la boca pronunciant-los, com si tots restéssim en condicions òptimes per poder gaudir plenament del significat d’aquests bells mots.

Si reflexionéssim, si aprofundíssim, amb una paraula, si tinguéssim presents les difícils circumstàncies per les que passen molts dels nostres conciutadans, estem plenament convençuts que no seriem tan prolíficament repetitius a l’hora d’usar-los, ens hi repensaríem, seriem més curosos, buscaríem afanyosament fórmules que fessin possible fer desaparèixer els desorbitats i penosos desequilibris socials existents.

Els mots, encara que vinguin avalats per constitucions i/o estatuts, no corregeixen els greus desajustos socials d’un país, almenys fins ara no ha estat així.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal