L'altra marxa anti-LOE0

805 09/11/2005, 09:06       #Mobilitzacions, #LOE,

Si alguna curiositat té la nova llei orgànica d'educació --LOE-- proposada pel PSOE és que ha aconseguit concentrar les protestes tant de la dreta --que farà una marxa a Madrid dissabte-- com les de grups d'estudiants d'esquerra que es van manifestar ahir a 30 ciutats d'Espanya.

Com a avançament de la protesta de Madrid, recolzada per l'Església catòlica i el PP, uns 4.000 estudiants, segons els Mossos d'Esquadra, es van manifestar ahir a Barcelona contra la llei d'educació. Una altra marxa similar va transcórrer a Tarragona amb uns 1.200 participants, segons els organitzadors, informa Ferran Gerhard.

"Pressupostos militars per a despeses escolars", "menys religió, més educació" i "els fills dels obrers, a la universitat" van ser algunes de les consignes de la marxa que es va realitzar en un ambient festiu i sense incidents.

Cotxes de lloguer

Dos cotxes (un d'ells arrendat a una empresa de lloguer de baix cost) precedien la caravana acompanyats per joves amb megàfons que coordinaven les consignes contra la llei. "Després direu que som cinc o sis" o "Boti, boti, boti, de l'Església qui no boti", cridaven.

Els transeünts observaven amb curiositat la marxa, i algun turista va aprofitar el moment per capturar amb la càmera el que segurament va considerar una manifestació espanyola molt folklòrica.

Les pancartes mostrades pels joves carregaven contra l'Església, el PP i la llei d'educació. Però també hi va haver espai per a alguna consigna difícil de pair: "No a la LOE, sí a Maradona", deia un cartell. En l'acte també van abundar banderes republicanes i estelades.

Els joves van improvisar una singular coreografia: van seure en diverses ocasions, van saltar i van retrocedir uns passos al crit d'"amb aquesta llei anem de cul".

Quan la marxa va arribar a la plaça Sant Jaume, Aniol Santo, secretari general de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya, va llegir una declaració en què va rebutjar l'enduriment de la selectivitat i la invasió de les competències educatives de la Generalitat.

El representant estudiantil es va desmarcar de la protesta de dissabte que ve contra la LOE que promouen el PP i el sector eclesiàstic. "No volem que el PP torni a governar, però rebutgem la LOE perquè és la mateixa llei que va proposar el PP, però retocada", va assegurar.

Dispersió incívica

Els estudiants van exigir que la despesa en educació sigui del 7% del PIB i que l'assignatura de religió quedi fora de l'horari lectiu. Un grup de joves --un d'ells amb una jaqueta que deia Skinhead-- van cridar: "Sindicat d'estudiants, sindicat de farsants". Ningú hi va parar gaire atenció.

Un cop acabats els actes, alguns grups es van asseure per menjar i beure al mig de la plaça, davant d'un cordó de seguretat dels Mossos que resguardava la Generalitat i un altre de la Guàrdia Urbana que feia el mateix a l'Ajuntament. L'helicòpter que va seguir la marxa continuava sobrevolant la zona, encara que els manifestants ja s'havien dissolt.

Els grups van deixar papers a terra, ampolles de cervesa i pancartes abandonades al mig de la plaça. Malgrat la seva persecució de l'incivisme, l'ajuntament no va multar cap manifestant.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal