Sobre l'acord signat entre el Departament d'Educació i un sindicat0

2075 11/11/2005, 13:25       #Opinió,

El Sindicat de Professors de Secundària (SPS) considera que l'acord signat entre el Departament d'Educació i un sindicat no és beneficiós per al professorat, i és una mostra del desconeixement per part de l'Administració i d'aquest sindicat de quina és la problemàtica dels instituts.

Es consoliden els nomenaments a dit sota l'embolcall de la teòrica "autonomia de centre", que no és més que un subterfugi per tal que els directors que vulguin entrar en el joc (afortunadament no tots) puguin triar sense cap criteri objectiu el professorat del centre, deixant les portes obertes a l'amiguisme més descarat, com ja s'ha vist en els darrers cursos. Una situació que s'estén tant al professorat funcionari com a l'interí.

Mentre s'afavoreix el pas dels mestres de primària a secundària, no es fa el mateix, ni molt menys, amb la desitjable promoció del professorat de secundària, que veu com van passant els cursos sense cap incentiu per tal de millorar la seva precària situació professional.

El Departament d'Educació continua retribuint cada cop més generosament els membres dels equips directius dels centres, com a mostra d'agraïment pels serveis prestats com a caps de personal i apèndix de l'Administració educativa en cadascun dels centres.

L'anomenat any "sabàtic" és una enganyifa sense precedents, i una manipulació dels mots que no ens ha de sorprendre ja que és habitual en el Departament d'Educació. El mateix diccionari de l'IEC defineix l'any sabàtic com una llicència amb sou, i és obvi que, un cop fets els comptes, resulta que en considerar els cinc anys amb una reducció de retribucions, equival a treballar-ne quatre amb sou complet i el cinquè, el "sabàtic", només amb el 20% de retribucions. D'aquesta manera, el mal anomenat any sabàtic és en realitat tan sols una excedència mínimament incentivada.

No acaben aquí els despropòsits alhora de pervertir el significat dels mots, ja que la presumpta reducció de l'horari lectiu per als majors de 55 anys es "substitueix," per dir-ho d'alguna manera, amb activitats lectives, amb la qual cosa la reducció no existeix, t'ho miris com t'ho miris.

El Sindicat de Professors de Secundària (SPS) no dubta que la majoria del professorat d'ensenyament secundari està en desacord amb aquest pacte, i l'animem a manifestar-ho. Així mateix, considerem que el professorat també reclama la unitat d'acció dels principals sindicats de secundària per tal de fer front a aquesta agressió, de manera que l'SPS es compromet a treballar per aquesta unitat, com ja ho va fer en el seu moment, amb la confiança que les noves condicions que es donen actualment afavoriran sens dubte aquest acord que beneficiarà, per damunt de tot, el professorat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal