Idiomes i informàtica en la nova llei de formació d'adults0

480 15/11/2005, 09:00   

El Departament d'Educació va presentar ahir davant un centenar de directors i directores de les escoles d'adults el primer esborrany del que ha de ser la futura llei de formació de persones adultes. El febrer passat la conselleria anunciava la intenció d'actualitzar la normativa vigent, del 1990, i ahir va presentar aquest document de bases, que serà debatut amb els sectors implicats.

Segons la consellera, Marta Cid, «en dues dècades la societat ha canviat molt, i ja no és una prioritat l'alfabetització, sinó la formació al llarg de la vida». La reforma afectarà tant la mateixa definició dels centres de formació d'adults com l'oferta educativa. La consellera prioritzava ahir l'«alfabetització digital», és a dir, l'aprenentatge de noves tecnologies per a persones adultes en edat laboral, així com l'ensenyament a nivell bàsic de llengües estrangeres per fer de pont cap a les escoles oficials d'idiomes. Cid també va ressaltar la necessitat de fer front a l'alfabetització dels immigrants.

La consellera va prometre que la reforma anirà acompanyada d'un augment del professorat i nova formació per al que ja hi ha. També es va referir als problemes que hi va haver a l'inici de curs en moltes de les 153 escoles d'adults, que l'any passat van tenir prop de 52.000 alumnes. Alguns dels problemes estaven relacionats amb els sistemes informàtics i ahir Cid va anunciar una inversió extraordinària per aquest mateix any de 550.000 euros per renovar els ordinadors. El departament preveu poder iniciar el tràmit parlamentari de l'avantprojecte de llei el març del 2006.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal