De la Vega culpa l'Església0

465 15/11/2005, 09:36       #LOE,

La vicepresidenta primera del govern central, María Teresa Fernández de la Vega, va revelar ahir que durant les negociacions que va mantenir amb l'Església, l'executiu va acceptar tretze de les quinze propostes que li va presentar la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) sobre la reforma educativa. No obstant, l'episcopat va rebutjar l'oferta a finals d'octubre.

El secretari d'Estat de Comunicació, Fernando Moraleda, va ser encara més precís a l'explicar que es va avançar en els aspectes més importants de les demandes que feia l'Església a la llei orgànica d'educació (LOE). "On no hi va haver acord -va precisar-, és en el fet que la religió computi a efectes de currículum, és a dir, que la nota de religió valgui igual que la de matemàtiques o ciències naturals" a efectes de repetir curs o d'accedir a beques, com passa ara. A parer de l'executiu, les dues coses no són "homologables".

De la Vega va afirmar, d'altra banda, que l'Església espanyola "és la més ben tractada de la UE gràcies als acords firmats amb l'Estat el 1979, però va advertir que "haurà de complir el seu objectiu d'autofinançament". Segons la vicepresidenta, els acords amb la Santa Seu es van concretar "des d'una posició clarament generosa per part dels governs democràtics", però s'ha arribat a un punt en què les aportacions ja no poden anar a més" sinó que "hauran d'anar a menys" fins que l'Església arribi a autofinançar-se.

Agraïments de Cid

Per la seva banda, la consellera d'Educació, Marta Cid, va agrair als bisbes catalans la seva "postura moderada" davant el conflicte, alhora que va denunciar "pressions" de la Conferència Episcopal a aquest col·lectiu que estan interferint en la firma del Pacte Nacional d'Educació, que estava previst que se signés a mitjans d'aquest mes.

El secretari d'Estat de Comunicació del govern central va indicar que Zapatero rebrà, "com més aviat millor", no només les organitzacions convocants de la manifestació sinó també les contràries, tot i avançar que l'executiu no retirarà la llei. L'objectiu d'aquestes trobades és "escoltar" totes les demandes però també informar del contingut "real" de la llei.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal