El PSOE confia a pactar la LOE amb el PP0

573 16/11/2005, 08:13       #LOE, #LOCE,

La ministra d'Educació, María Jesús San Segundo, va assegurar ahir que és possible arribar a un acord amb el PP sobre la llei orgànica d'Educació (LOE), i va reclamar "flexibilitat" a l'oposició per arribar a punts de trobada. San Segundo va atribuir la polèmica d'aquestes ultimes setmanes sobre la educació a un efecte contagi del debat polític general, tot i que considera positiu que es discuteixi sobre el tema.

En aquest ambient de debat sobre la LOE s'inscriu la trobada que demà dijous mantindrà el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb els convocants de la manifestació de dissabte passat a Madrid contra la reforma educativa.

"Hem treballat amb el PP i en les línies lògiques seria possible arribar a acords, si no sobre el cent per cent de les coses, sí sobre una part molt important dels trets del sistema educatiu", va dir San Segundo en acabar el Consell d'Educació de la Unió Europea. També es va mostrar disposada a acceptar les esmenes que "millorin el text".

La ministra va puntualitzar que l'actitud adient per arribar a compromisos no és proposar que es retiri la LOE, tal com ja ha fet el PP, que pretén un pacte extraparlamentari. I va insistir en la necessitat d'una certa flexibilitat per part dels populars per tal d'acostar postures.

Sobre l'assignatura de religió, San Segundo va explicar que el govern havia presentat a l'Església "ofertes que parteixen del consens que hi ha hagut a la nostra societat i d'un respecte als drets de totes les persones".

Demandes de consens

Per la seva part, Duran Lleida, portaveu del CiU al Congrés, va dir que "si algú te autoritat" per parlar d'un pacte d'Estat en matèria d'Educació és el seu grup parlamentari, ja que ni el PP ni el PSOE van intentar arribar a un acord quan van ser al govern. Duran va afegir que la proposta de Rajoy "no és creïble" i que la seva llei d'educació, la LOCE, va ser la norma "que menys consens" ha tingut.

També ERC i IU-ICV van censurar Rajoy per haver proposat un pacte a canvi de retirar la llei. El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós va dir que la proposta es un "menyspreu" envers els parlamentaris. Joan Herrera, d'IC-V, va acusar Rajoy de fer xantatge.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal