Cid acusa la ministra d'Educació de vetar la seva intervenció0

451 16/11/2005, 08:17       #LOE,

La consellera d'Educació, Marta Cid, va tornar ahir de Brussel·les sense haver intervingut en el Consell de Ministres d'educació, com tenia previst, per la negativa d'última hora de la ministra d'Educació. Maria Jesús San Segundo va refusar que s'hagués acordat la intervenció de Cid com a representant de les autonomies. ERC va acusar el Ministeri d'Administracions Públiques de ser el responsable de la situació.

MARÍA J. SAN SEGUNDO
«En cap moment no se li havia dit que intervindria. No hi havia cap raó per fer-ho en aquest cas, ja que era un debat sobre política general»

La consellera d'Educació, Marta Cid, havia de participar ahir al matí en el Consell de Ministres d'educació, joventut i cultura, tal com permet l'acord firmat el desembre passat entre el govern estatal i les comunitats autònomes pel qual un representant dels territoris pot acompanyar el ministre de torn i, si s'escau, intervenir-hi. Segons la consellera, en les reunions tècniques prèvies -l'última fa una setmana- s'havia acordat que hi parlaria, i havia consensuat amb els altres territoris un discurs d'un minut de durada. Però dilluns a la nit, en un sopar entre les dues titulars d'Educació, San Segundo li va comunicar que només podria assistir a la reunió com a oient. Així les coses, Cid va decidir tornar a Catalunya per poder assistir al Consell Executiu de la Generalitat i perquè, va dir, «jo no vaig a Brussel·les a sopar i escoltar la reunió entre el públic». Segons la versió de la consellera i també la del seu partit, ERC, San Segundo va esgrimir «instruccions provinents» d'Admnistracions Públiques. Fonts d'aquest ministeri van negar tenir-hi res a veure i van recordar que en l'últim any 16 consellers territorials han assistit a consells de ministres europeus. Només dos hi han intervingut: el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, i el de Cultura de la comunitat de Madrid, Santiago Fisas, dilluns mateix.

La versió de San Segundo

Després del Consell de Ministres fet a Brussel·les, María José San Segundo va donar la seva versió dels fets. Va assegurar que «en cap moment no se li havia dit que hi intervindria i després que no» a la consellera. La ministra justifica la decisió presa perquè no era adient que parlés el representant de les comunitats autonònomes, «atès que es tractava d'un debat sobre política general. Cid defensava la conveniència de la seva intervenció ja que l'ensenyament és una competència de les comunitats autònomes i explicava que fins i tot la ministra havia incorporat en el seu discurs part de la intervenció. Qualifica la situació de «malentès», ho atribueix a «la falta de pràctica» de l'aplicació dels acords en determinats ministeris i creu que la seva sol·licitud mai va arribar a la ministra.

Ahir, els ministres van passar revista al compliment de cada país dels objectius educatius comunitaris per a l'any 2010. És dins aquest pla que la setmana passada es va publicar un informe que situava l'Estat espanyol a la cua de l'educació europea. A més, aquesta polèmica arriba tres dies després de la manifestació en contra de la LOE, un fet que destacava Josep Bargalló: «Entenc que potser s'hagi equivocat perquè està nerviosa ja que té temes molt importants a sobre la taula i potser l'han assessorat malament.» El conseller primer reclamava, com també Cid, que la ministra «accepti el seu error» i rectifiqui.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal