Els estudiants al carrer, de nou0

651 17/11/2005, 09:23       #Vaga, #Mobilitzacions, #LOE,

'L'educació és un dret, no una mercaderia' és el lema de la jornada de vaga i de protesta dels estudiants, que es volen manifestar avui en contra del projecte de nova llei espanyola d'educació, la LOE, i també en contra de l'anomenat procés de Bolonya, que defineix el futur de l'ensenyament universitari a nivell de tot Europa. D'actes de protesta, se'n faran a ciutats d'arreu el país com Gandia, Mataró, Palma i Perpinyà.

Els convocants de les manifestacions afirmen que el futur Espai Europeu d'Ensenyament Superior suprimeix els estudis que no són rendibles des de la perspectiva del mercat i orienta les carreres universitàries segons els interessos de les empreses, no pas dels estudiants.

Quant a la LOE, es queixen que la llei perpetuarà el sistema de concerts econòmics amb centres privats, cosa que degrada, diuen, la situació actual de l'ensenyament públic.

Totes les manifestacions començaran a les dotze del migdia (podeu consultar-ne el punt de sortida de cada població). La Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) organitza la jornada de protesta a tot el país per construir un espai de mobilitzacions propi, independent de les altres organitzacions i plataformes d'estudiants i col·lectius de tot Europa, amb què comparteixen, de totes maneres, la tasca que duen a terme terme.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal