Cartes sobre el contingut de la nova llei d'ensenyament0
759 17/11/2005, 09:47 el-Periódico #LOGSE, #LOE, #LOCE,
L'informe de la Comissió Europea ha ratificat el deteriorament de l'ensenyament a Espanya ja anunciat per l'Informe Pisa. Ocupem el lloc 23è entre els 25 països de la UE. Suposo que alguns representants del Govern atribuiran la responsabilitat d'aquest fracàs a l'etapa del Govern del PP.
Però les úniques lleis en vigor en els últims 25 anys, i a les quals s'ha d'atribuir en bona part la responsabilitat del fracàs escolar han estat la LODE i la LOGSE, totes dues fetes per governs socialistes. Totes dues patien els mateixos mals: una visió lúdica de l'educació que no ha afavorit la cultura de l'esforç, un afany igualitarista que ha impedit l'estí- mul per a la superació i el no potenciar l'autoritat del professorat. A la LOE li passa igual, i per això es mereix el rebuig de tota la societat.
J. L. Jiménez Villanueva Madrid
LOGSE, LOCE, LOE... Un cop més els interessos de l'Estat per guanyar vots estan per sobre de milers d'estudiants que s'hi juguen el seu futur professional. ¿Quantes lleis haurem de patir fins que en tinguem una de qualitat que perduri per damunt de legislatures i partits polítics? El perquè de la manifestació de dissabte està molt per sobre de qüestions ideològiques: va ser una protesta molt ferma a un Govern que vol torejar una vegada l'educació dels nostres fills. Sí, sortirem al carrer per defensar el futur dels nostres fills les vegades que faci falta, perquè amb ells no s'hi juga.
Carmen Almeda Sant Cugat del V.
El debat sobre la Religió no és l'únic important en la nova llei d'educació. La LOE (la llei de l'actual Govern) proposa igual que la LOCE (la llei de l'anterior Govern) una reducció dràstica de l'Educació Visual i Plàstica i de la Música. ¿Com podem prendre aquestes lleis com serioses, quan consideren que el baix nivell dels alumnes d'ESO a les assignatures instrumentals (Matemàtiques i Llengua) se soluciona reduint hores de les altres assignatures? Això ens demostra la superficialitat amb què els nostres polítics pensen en el sistema educatiu.
Alicia Gallego Barcelona
Com a pare i professor de secundària denuncio que la LOE és molt lesiva per a l'educació tecno- lògica dels nostres fills i que porta pràcticament a l'extinció de l'assignatura de Tecnologia, cosa que provoca, a més a més, uns altres efectes, com ara la pèrdua de llocs de treball en aquesta especialitat del professorat de secundària. I el més greu és que es perjudica la preparació per a la formació professional i les carreres universitàries tècniques (les més demanades pel mercat laboral), el batxillerat tecnològic (que desapareix), les directrius europees que indiquen la conveniència dels estudis tecnològics per fomentar la R+D... En resum, segons sembla, per al Ministeri d'Educació i el nostre Govern la tecnologia no és important en un món com el nostre.
Pedro Ruiz Fernández Barcelona
Davant la polèmica existent sobre si hi ha d'haver o no classes de religió, penso que el que hi ha d'haver és classe de religions. L'Església catòlica no pot pretendre tenir-ne l'exclusiva. Crec que tots els alumnes han de conèixer les diferents religions existents al seu país, però sense fer cap classe de proselitisme, formant part d'un enriquiment cultural dels alumnes. Per aprendre les diferents doctrines s'han d'utilitzar les esglésies, sinagogues, mesquites, etcètera, que per a alguna cosa serveixen. L'adoctrinament és patrimoni exclusiu de les esglésies, no de les escoles.
Juan M. Riera Barcelona
Dir que els col.legis catòlics i l'Església reben de l'Estat més de 3.000 milions anuals és una fal.làcia. D'aquests milions, 500 corresponen als sous dels professors de Religió, i els altres 2.500 els reben directament, via pagament delegat, els professors dels centres concertats. Ni l'Església ni els col.legis religiosos veuen un cèntim d'aquests diners, i els únics que se'n beneficien són les famílies dels alumnes. A més a més, aquests diners vénen dels contribuents, amb la particularitat que tots els pares paguen els mateixos impostos, però després repercuteix en una quantia més gran en els alumnes dels centres públics que en els dels concertats.
Federico Gómez Pardo Girona
facebook
twitter
enllaçar
comentar
Comentaris
Sense comentaris.Afegir comentari
Atenció al professorat
Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.