ASPEPC i SPS assumeixen el Manifest de la Plataforma del Vallès0

2253 21/11/2005, 10:06       #LOGSE, #LOE,

Les organitzacions sotasignades, sindicats de la secundària pública catalana, volem manifestar públicament el nostre suport i la nostra adhesió a l'escrit promogut per la Plataforma del Vallès, publicat en un anunci comercial al rotatiu "El País", amb data 17-11-2005, en relació al "Pacte Nacional per a l'Educació" endegat pel Departament d'Educació del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Assemblea Plataforma del Vallès. Dia 23 de novembre, a LES 19 H (IES JAUME BALMES DE BARCELONA)

En aquest sentit, considerem el nostre deure deixar ben clar, davant del professorat i l'opinió pública catalana, els següents punts:

  1. L'escrit de la Plataforma del Vallès reflecteix l'estat d'opinió de la majoria del professorat de secundària de Catalunya.
  2. Les organitzacions sotasignades hem vingut denunciant repetidament la farsa d'un «Pacte Nacional» concebut com una cobertura destinada a remetre la xarxa pública a funcions merament assistencials.
  3. «El Pacte Nacional» promogut pel Departament, així com la llei anàloga d'àmbit estatal, la LOE, reincideix “AD NAUSEAM” en principis pedagògics l'aplicació dels quals ha tingut conseqüències nefastes en el nostre sistema acadèmic des de la implantació de la LOGSE.
  4. Reivindiquem la conveniència i la dignitat de la condició de funcionaris públics dels docents de secundària, com a garantia d'independència i llibertat de càtedra; una independència que els nomenaments a dit auspiciats des del Departament amenacen de convertir en un sistema de contractació clientelista.
  5. Reivindiquem la tasca docent com la funció primordial del professorat, i l'especialització del docent de secundària com una característica pròpia de l’etapa d’estudis secundaris; una condició que, amb la «primarització generalista» promoguda des del Departament, deixaria aquesta etapa acadèmica convertida en una extensió de la primària.

Per tot això, i davant del que considerem com una seriosa amenaça de desaparició de la secundària pública, els sindicats sotasignats ens comprometem a impulsar una candidatura àmplia i específica de la secundària a les properes eleccions sindicals del 2006.

ASPEPC SPS


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal