S'hauria de regular la manera de «prescindir» dels funcionaris0

637 24/11/2005, 09:20   

El conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Joan Carretero, va explicar ahir el resultat del concurs per a la contractació del pla de pensions del personal de la Generalitat, que s'ha adjudicat a La Caixa i va donar la seva visió sobre el Llibre Blanc de la Funció Pública.

En aquest sentit, «la funció pública ha de ser una cosa estable i sòlida però també és cert que no pot tenir un blindatge absolut sense cap mena d´alternativa per les situacions en les quals la relació entre la persona que desenvolupa un lloc de feina i l´Administració sigui millor que s´acabi», va assegurar Carretero en declaracions a la Cadena Ser.

«Aquest no és un tema fàcil perquè tampoc podem seguir el model de l´empresa privada», va afegir el conseller, que va considerar que hi ha d´haver moltes tuteles i moltes garanties «però no pot ser que només es reguli l´entrada dels funcionaris i no la sortida». Amb això Carretero va fer una al·lusió clara al treball més estable d´un funcionari, que moltes vegades no realitza correctament la seva tasca, s´agafa la feina com una funció secundària o demana baixes injustificades. «El que no pot ser és que un funcionari només diexi de ser-ho quan es mor. S´ha de regular la manera de prescindir dels seus contractes», va concloure el conseller.

D´altra banda, també va fer al·lusions a les proves d´entrada al servei públic i va considerar necessari millorar les promocions internes i el reciclatge dels treballadors, a més de fer proves d´accés molt més útils i pràctiques. «No pot ser que es facin proves en què l´únic que no se´ls ha preguntat és allò que han de fer després, si ho saben o no ho saben fer», va queixar-se Carretero que va afegir que saber la Constitució i l´Estatut i «totes aquestes coses està molt bé però si un ha de fer de lampista el que ha de saber és arreglar una aixeta i això ningú li pregunta».

Joan Carretero va considerar que les proves s´haurien de modernitzar i «valorar també les actituds personals de la gent i no només la seva capacitat de retenció d´una sèrie de temes. És bàsic canviar el procés selectiu i fer-lo més dinàmic».

Vidacaixa gestionarà les pensions

La Comissió Promotora del pla de pensions de l'àmbit de la Generalitat ha seleccionat VidaCaixa, societat anònima d'assegurances, com a entitat gestora d'un pla de pensions del qual es beneficiaran els 140.000 funcionaris de la Generalitat, la mitjana d'edat dels quals és de 42 anys. L'anunci el va fer el president de la comissió promotora, Joan Carles Gallego, qui va precisar que La Caixa serà l'entitat dipositària del fons de pensions on s'integra el pla de pensions. Segons va explicar el director general de Política Financera i Assegurances de la Generalitat, Miquel Salazar, l'oferta guanyadora portarà els funcionaris de la Generalitat a tenir «el millor pla de l'Estat espanyol». Miquel Salazar va destacar el nivell de «transparència» del concurs que ha guanyat VidaCaixa, al qual s'havien presentat set ofertes més, i va assegurar que totes les ofertes eren «molt competitives».

El pla de pensions es formalitzarà inicialment amb un total aproximat de 140.000 partícips, corresponents al nombre de treballadors de la Generalitat i els seus organismes autònoms. Tot i així, el director general de Funció Pública, Joan Plana, va explicar que el pla podria ser ampliat a totes les administracions catalanes, i va precisar en aquesta línia que ja han mostrat el seu interès tant l'administració local com la universitària.

El pla es constituirà amb un fons inicial de gairebé 40 milions d'euros, i el Govern aportarà anualment una xifra que no podrà ser superior al 0,5% de la massa salarial del personal, mentre que l'entitat adjudicatària tindrà una comissió fixa del O,1% i una variable que no podrà sobrepassar el 0,2%.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal