Etiquetes i partits0

465 24/11/2005, 09:47   

Des que el capitalisme ha anat seduint consciències, enderrocant murs i entrant a sang i foc a països a on es resisteixen a aquest sistema, podem dir que tot Europa ha adoptat aquesta forma, bona part d'Àsia, una part d'Àfrica, tot Oceania i Amèrica, menys dues illes. Així, el món és capitalista, malgrat que hi ha bosses de resistència que s'hi oposen. I les velles doctrines han quedat desfasades, abolides i fins i tot destruïdes, i aquelles que es resisteixen a desaparèixer han adoptat els mecanismes necessaris a fi de fer comptatible la seva existència.

El problema és que el capitalisme és un sistema i com a tal té el seu propi cos i organismes per desenvolupar-se, que marquen formes i conductes de la societat.

Els estereotips, les etiquetes i altres indicadors són la manera més natural per arribar a la població i modelar el pensament de les persones. I, la cosa és tan simple i efectiva que darrere d'un mot o d'una frase breu, els ciutadans ja donem per suposada la bondat o maldat del missatge. Això es torna greu quan poítics dits progressistes utilitzen la nomenclatura que la història ens va ensenyar que era d'esquerres i fan polítiques de dretes. Vol dir que algun dels seus dirigents són de pensament de dretes? I aleshores, els incentius morals com a motor per a l'evolució de la societat han desaparegut del mapa?

De resultes d'això, ens trobem una societat a on hi ha moltes deficiències. I es valora més la cosa superficial que el veritable coneixement de les coses, fet que afavoreix una societat dèbil davant dels poders. I, aleshores, hem de donar confiança a un partit que sempre en el programa diu una cosa i després per diverses qüestions s'allunya del que havia estat més sensible per a la població? La majoria de vegades preval més l'interès que ve de dalt i, per això, encarreguen estudis que paguem tots per justificar l'obra feta, és a dir, de l'altre cantó d'aquells que els van votar. Vull dir que es tornen simples gestors d'interessos fàctics. Per què no ens ho deien abans de les eleccions i no van encomanar els treaballs llavors? Els ciutadans hauríem d'anar més en compte i mirar el que votem.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal