Els convocants del 12-N anuncien més mobilitzacions0

592 25/11/2005, 08:14       #Mobilitzacions, #LOE,

La desena d'organitzacions convocants de la manifestació contra la LOE (Format PDF) del dissabte 12-N i el Govern segueixen sense entendre's. Els membres de la plataforma LOE No anuncien noves actuacions "de tot tipus" per "engany del Govern". L'anunci ha arribat després de la reunió maratoniana que han mantingut aquest dimecres amb el PSOE sense arribar a cap acord concret i que consideren "decepcionant". De la seva banda, el Govern veu de forma positiva la reunió ja que es va parlar "de forma franca" de tots els acords i desacords. Per això, el portaveu socialista del Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, no entén què ha passat i què ha empès a aquestes organitzacions a trencar "unilateralment" les negociacions.

La plataforma ha titllat la reunió "d'estratègia" consistent en set hores de tertúlia sense aconseguir cap objectiu, ja que es van debatre 98 propostes de canvis per a la reforma, presentades pels manifestants, sense concretar cap acord. Els socialistes, per la seva part, van prendre nota de les seves peticions i han informat que els donaran una resposta per escrit en els propers dies, probablement divendres. D'entrada, però, van posar sobre la taula una oferta sobre un dels punts més calents de la LOE, l'assignatura de Religió. El PSOE va deixar clar que la Religió seria d'obligada oferta per als centres però voluntària per a les famílies, garantint així el dret a estudiar Religió a tothom.

El retard de la resposta per escrit a les seves peticions no ha agradat a la plataforma LOE No, ja que diu que aquesta arribarà massa tard per introduir canvis en la reforma. Divendres o dilluns es preveu que acabi el tràmit parlamentari de la LOE en la Comissió d'Educació. El Govern, però, ha tranquilitzat aquestes organitzacions recordant que encara hi ha temps per incloure modificacions. Encara falta el debat en el Ple del Congrés i el treball en el Senat, que s'allargarà fins el mes de febrer.

Tot i així, els convocants del 12-N consideren que han estat víctimes d'un engany ja que diuen que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha incomplert les seves promeses de diàleg i negociació en no suspendre els treballs de la Comissió del Congrés ni mostrar-se disposat a acceptar cap de les esmenes que incorporen el que ells demanen. També creuen que l'abandonament de la sala de Rubalcaba a mitja reunió va ser una mostra més de la poca voluntat del Govern de dialogar.

Molt diàleg però cap acord

La reunió entre les organitzacions conservadores i el PSOE va durar més de set hores i només començar ja van sorgir les primeres diferències, fins i tot, dins del mateix grup. Al principi de la reunió, FSIE i FERE-CECA van abandonar la sala per desacords amb la resta de membres de la plataforma LOE No i seguiran negociant amb el PSOE per una altra banda.

Les trobades entre organitzacions i formacions polítiques segueixen aquest dijous. La plataforma LOE No s'ha reunit aquest migida amb el Partit Popular, reunió que havien d'haver fet ahir dimecres però que van ajornar perquè la trobada amb el PSOE es va allargar. De la seva banda, avui el PSOE rep l'altre sector (més progressista) que no va donar suport a la manifestació del 12-N, però que es va manifestar el 8-N. Aquest sector està format per la confederació de pares CEAPA, els sindicats CCOO, UGT, CSI-CSIF, ANPE, STES, les organitzacions d'alumnes FAEST, CANAE i Sindicat d'Estudants i les cooperatives d'ensenyament UECOE.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal