Fracàs escolar i disturbis0

501 28/11/2005, 09:32   

Segons sembla, un bon nombre dels causants dels greus disturbis que estan succeint a França són joves que havien fracassat en els estudis. I és que fracàs escolar, marginació i desvinculació, unides a la manca de treball o crisi econòmica, constitueixen un còctel explosiu.

A Espanya també tenim molt fracàs escolar, com ho demostra l'últim informe de la Comissió Europea, una joventut que puja cada vegada amb menys valors que donin sentit a la seva vida, i un nombre cada vegada més gran de fills d'immigrants als quals també afecta, i en més mesura, el fracàs escolar i el desarrelament.

Ara com ara, molts troben sortida en la construcció, però el dia que exploti la bombolla immobiliària, les conseqüències poden ser previsibles a la vista del que passa a França. Per això no entenc que no s'arribi a un veritable consens per solucionar el fracàs escolar, i que es continuï fent política amb l'educació. Això, més que les classes de religió, és el que preocupa els pares de la manifestació del 12 de novembre passat a Madrid.

Per cert, que l'educació laica de l'escola pública francesa tampoc ha evitat que es produïssin aquests disturbis.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal