Escoles religioses i PSOE tanquen acord sobre LOE0

666 28/11/2005, 09:38       #LOE,

Representants del ministeri d'Educació i del PSOE van acostar ahir postures sobre la futura llei orgànica d'educació (LOE) amb la patronal i el sindicat més representatiu de les escoles concertades en l'àmbit estatal, en una reunió que es va acabar sense que els protagonistes fessin declaracions però amb la impressió que avui mateix es pot fer públic l'acord, que es traduiria en algunes modificacions del projecte legislatiu.

L'acostament es va forjar en una reunió que van tenir a la tarda representants de la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament (FERE-CECA) i de la Federació de Sindicats Independents de l'Ensenyament (FSIE) amb una delegació governamental encapçalada pel secretari general del ministeri, Alejandro Triana, i pel portaveu parlamentari, Alfredo Pérez Rubalcaba. La FERE-CECA no va convocar la manifestació del 12 de novembre contra la LOE, però sí que hi va donar suport.

Després de la trobada les tres parts van intercanviar-se, però ja no de manera presencial, diversos documents amb les propostes i contrapropostes de l'administració, l'organització patronal i el sindicat.

Fonts pròximes als participants van indicar que en les negociacions es va avançar en aspectes concrets referits a la lliure elecció de centre per part dels pares i a la planificació educativa, sobretot l'organització interna dels col·legis. Segons les mateixes fonts a la reunió no s'hi va parlar de l'assignatura de religió, perquè entenen que això és competència del govern i la Conferència Episcopal.

Es farà públic avui

Després de la trobada el president de la FERE-CECA, Manuel de Castro, va reunir la junta directiva per informar-los del contingut del principi d'acord i demanar-los si les accepten. Fonts del PSOE van mostrar el seu optimisme sobre la possibilitat que avui mateix es faci públic. Per la seva banda el secretari general de FSIE, Francisco Virseda, va valorar la "bona disposició" que demostren totes les parts.

Paral·lelament altres organitzacions contràries a la LOE, com ara la Confederació Catòlica de Pares (Concapa), la patronal CECE i el Fòrum de la Família, mantenen una postura més radical i han anunciat que convocaran noves mobilitzacions.

Avui continua al Congrés el debat sobre el projecte de LOE, amb la votació en comissió de les més de 1.300 esmenes parcials que s'hi han presentat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal