El Govern donarà més diners a les catòliques concertades0

519 28/11/2005, 09:49       #LOE,

El Govern es va comprometre ahir a millorar el finançament de l'escola concertada i a permetre de manera transitòria el cobrament de les quotes a les famílies per part d'aquests centres. Aquest és el principal acord entre el Ministeri d'Educació i la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament (FERE), que aglutina el 70% dels col.legis concertats, i que negocia des de divendres un pacte juntament amb els sindicats independents de l'ensenyament (FSIE).

La mesura suposa actualitzar els mòduls dels concerts o quantitat que l'Estat abona per aula als col.legis concertats perquè imparteixin l'ensenyament en condicions de gratuïtat. Una comissió s'encarregaria de revisar-ne el cost, i mentrestant no s'aplicaria l'article 88è del projecte de llei, que estableix que els centres no podran cobrar a les famílies en concepte de despeses de material o activitats indefinides.

Durant la reunió de més de tres hores celebrada ahir entre el secretari general d'Educació, Alejandro Tiana, el portaveu parlamentari, Alfredo Pérez Rubalcaba, i els màxims responsables de la FERE i la FSIE, Manuel de Castro i Francisco Vírseda, es van aproximar postures però no es va arribar a un principi d'acord definitiu.

h4> ACORD POSSIBLE

Després de la trobada, la FERE i el PSOE van seguir debatent per separat les seves propostes. Fonts de les dues parts van avaluar positivament la reunió i van considerar que és possible tancar un pacte avui mateix, abans que aquesta tarda es votin al Congrés dels Diputats les esmenes a la llei orgànica d'educació (LOE) presentades pels grups parlamentaris.

Un dels temes sense tancar és la petició de la FERE que les famílies no hagin de sol.licitar col.legi a les comissions de garanties d'escolarització (encarregades, segons la llei, de controlar un repartiment equitatiu d'alumnes immigrants i amb dificultats) sinó al mateix centre. També sol.licita que la reserva de places per a immigrants es faci mitjançant una distribució per zones i no durant tot el curs. La patronal de centres catòlics compta amb el suport de CiU i del PNB.

ARTICLES OBERTS

Els representants del Govern es van mostrar ahir disposats a modificar uns 15 articles, a través d'esmenes dels diferents grups parlamentaris amb els quals també han mantingut contactes aquest cap de setmana. Entre els possibles canvis hi figura un enduriment de la repetició de curs (amb tres suspensos en lloc de quatre com preveu el projecte), més proves de recuperació en secundària (no només a 4t d'ESO) i avançar els programes de qualificació professional dels 16 als 15 anys, destinats a desviar alumnes a la FP i al món laboral.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal