L'escola catòlica satisfeta0

523 30/11/2005, 12:26       #LOE,

La patronal dels col.legis religiosos (FERE) i el sindicat majoritari en l'ensenyament concertat (FSIE) es van mostrar ahir "raonablement satisfets" amb les modificacions "positives" que s'han introduït a la llei orgànica d'educació (LOE), fruit de les converses mantingudes amb el PSOE i CiU. "Hi ha hagut millores substancials i raonables en 10 dels 12 punts plantejats al cap de l'Executiu", va reconèixer el president de la FERE, Manuel de Castro.

De Castro va destacar en el seu balanç que el text aprovat en comissió al Congrés dels Diputats, amb el suport de tots els partits, excepte el Partit Popular, assegura la llibertat d'elecció de centre per a totes les famílies, dóna un tractament adequat als alumnes amb dificultats especials, fa un reconeixement del règim específic de la concertada, amplia els concerts a l'ensenyament infantil i ofereix més garanties en el finançament de l'ensenyament en condicions de gratuïtat.

DESACORDS

No obstant, FERE i FSIE van explicar que mantenen desacords per l'absència d'un calendari i uns compromisos precisos per al finançament i pel que consideren un intervencionisme excessiu de la llei en l'autonomia dels centres. De Castro va demanar un pacte polític en què càpiguen totes les organitzacions i tots els partits, inclòs el PP, i va anunciar que seguiran debatent les seves discrepàncies amb els grups parlamentaris durant el tràmit de la norma al Senat.

Sobre el capítol de la classe de Religió, la patronal educativa catòlica va dir que estava "moderadament safisfeta" amb la nova redacció, a l'espera del posterior desenvolupament de la normativa, en què esperen comprovar que s'acosta als acords Església-Estat.

CRÍTICA DE LA CONCAPA

Els canvis introduïts no són suficients per a les organitzacions convocants de la protesta del 12-N. El president de la Confederació Catòlica de Pares (CONCAPA) les va qualificar de "pedaços" i de "modificacions trampa", i va anunciar que, si no s'aconsegueix un pacte d'Estat, es tornaran a mobilitzar. El portaveu del PP, Eduardo Zaplana, va definir l'acord de "mer maquillatge" i va advertir que si els diputats estiguessin convençuts que és una bona llei no haurien votat les esmenes de nit "d'amagatotis i de forma precipitada".

A CiU, que en un principi va presentar una esmena a la totalitat, es van mostrar "raonablement satisfets" i van demanar al PP que entri en la negociació. El seu portaveu, Josep Antoni Duran Lleida, va presentar la seva formació com a garant de l'equilibri i que el projecte "hagi girat cap al centre".

El portaveu socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, va evidenciar la seva satisfacció pel grau d'acord obtingut, del qual va denunciar que s'ha autoexclòs el PP. "Només ha pretès utilitzar l'educació contra el Govern. Això és un error polític i educatiu", va subratllar.

SUPORT DE LA GENERALITAT

Segons la consellera d'Educació, Marta Cid, l'acord garanteix l'estabilitat necessària del sistema educatiu i deixa espai suficient perquè Catalunya aprovi una llei pròpia. Els portaveus d'ERC i IU, Joan Puigcercós i Carme García, respectivament, van destacar el compromís d'incrementar el finançament del sistema educatiu en els pròxims anys.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal