Hipotecats per l'ESO0

557 07/12/2005, 09:26       #LOGSE,

El 6/ XI/ 2005 va publicar-se a la premsa un article en què es deia que el 10% dels joves catalans d´entre 16 i 24 anys ni treballen ni estudien. Els canvis socials que ha sofert la nostra societat els últims anys, en un entorn globalitzat, explicarien aquesta situació. El més greu és que el sistema educatiu actual ha contribuït a empitjorar-ho.

Amb la implantació de la Logse l´any 1990, el nivell acadèmic va iniciar una davallada, reconeguda per tots els estaments educatius, que encara no ha tocat fons. Aquesta reforma, que es va pensar en els despatxos lluny de la realitat de les aules, perseguia una igualtat entre tots el alumnes sense diferenciarne les motivacions i les diferents capacitats. El resultat ha estat el contrari del que es volia: un nombre significatiu d´alumnes que abandonen l´ESO (30,5% el 2003) amb poques possibilitats d´aprendre un ofici i una baixada de nivell acadèmic generalitzada. Quan es rectificarà?

Proposo que a partir del 2n curs de l´ESO es diferenciï entre els alumnes que tenen capacitat per estudiar d´aquells que estan més motivats per aprendre un ofici i que es recuperi l´antiga formació professional adaptada a les exigències professionals actuals.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal