Interins i Oposicions. No surten els comptes!0

3020 13/12/2005, 08:02       #Oposicions, #LOGSE, #Comunicats,

Si la pretensió del Departament és vertaderament reduir el percentatge de professorat interí a l'ensenyament secundari, recomanem als planificadors un curs elemental d'aritmètica, perquè el comptes no surten.

Si la pretensió del Departament és vertaderament reduir el percentatge de professorat interí a l'ensenyament secundari, recomanem als planificadors un curs elemental d'aritmètica, perquè el comptes no surten.

El Departament diu que convoca aquesta tongada d'oposicions, programada fins al 2008, per dues raons: atendre les noves necessitats de plantilla i posar remei al problema endèmic d'un percentatge inflaccionat d'interins. Doncs bé, ni una cosa ni l'altra, almenys pel que fa a la secundària. L'anunci del Departament no es pot qualificar sinó de presa de pèl. DENUNCIEM QUE:

 1. El nombre d'interins a secundària és superior a 5000. Es preveu convocar 2766 places d'ESO i Batxillerat, i 1245 de Formació Professional, però el 50% cauen en el torn de reserva per a mestres de primària, així que l'oferta real és de només 2000 places. Concretament, en el cas d'ESO i Batxillerat, la convocatòria dels propers tres anys no arriba a 1500 places. Ni tan sols en el supòsit que aquestes fossin en la seva totalitat ocupades per interins, no es resoldria el problema.
   
 2. El professorat interí de secundària no es pot presentar a les oposicions de primària, tot i tenir una titulació superior a la requerida per a l'accés al cos.
   
 3. Els "grans" sindicats han signat a Madrid un pacte que permetrà, de manera indefinida, l'accés dels mestres de primària a la secundària perpetuant el model LOGSE (DT4a). Això seguirà impedint l'accés del professorat interí i provocarà nous desplaçaments a secundària.
   
 4. El nombre real d'interins a secundària és superior al que dóna el Departament.
   
 5. CAL QUE EL PROFESSORAT INTERÍ PUGUI OPTAR PEL TORN DE RESERVA, igual que els mestres de primària, i que aleshores aquest torn s'augmenti fins al 70% de les places de convocatòria.
   

COMUNICAT D'ASPEPC I SPS

ASPEPC SPS


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal