Les comunitats del PP es fan una LOE a la seva mida0

553 14/12/2005, 10:57       #LOE,

El PP es bolca contra la llei orgànica d'Educació (LOE). Les set comunitats on governa el partit que lidera Mariano Rajoy (la Rioja, Madrid, Múrcia, Balears, Navarra, País Valencià i Castella i Lleó) van anunciar ahir que aplicaran 11 mesures pròpies per cobrir les "carències" de la nova llei.

Al capdavant, segons la secretària de Política Social del partit, Ana Pastor, hi figura la "formació cultural comuna" en Història, Geografia i Literatura, i que els exàmens de setembre siguin obligatoris durant tota l'ESO. Pastor va fer aquest anunci després d'una reunió amb els consellers d'aquestes comunitats, amb una xarxa escolar que reuneix més de 2,5 milions d'estudiants afectats per la futura llei, que demà serà votada al ple del Congrés dels Diputats.

PROPOSTA AL PSOE

La dirigent del PP va condicionar l'aplicació de les normes pròpies al resultat de la votació i va assegurar que seran posades en marxa si la llei es manté en les circumstàncies actuals. Fonts del partit van anunciar que explicaran les propostes al ple amb l'objectiu que el PSOE "faci marxa enrere" i accepti la seva proposta, però no van confirmar si votaran en contra de la llei o s'abstindran.

A més dels ensenyaments comuns i les proves de setembre, els consellers del PP van acordar revisar els decrets de drets i deures per mantenir un ambient d'estudi i disciplina i posar en marxa, abans del 31 de març, plans de foment de la convivència i de prevenció de la violència a les aules.

AVALUACIONS EXTERNES

Els consellers es comprometen a realitzar avaluacions externes del sistema educatiu, integrar els alumnes amb dificultats i promoure solucions específiques de qualitat, reforçar els programes d'iniciació professional (PIP) i establir vies específiques (passarel.les) de pas a la Formació Professional (PP). També treballaran perquè el Llatí i la Física i la Química siguin assignatures impartides a l'ESO i perquè el Batxillerat prepari els joves per a la vida adulta, en al.lusió a l'especialització acadèmica i inserció al món laboral.

El Govern i el PSOE van reaccionar amb contundència contra la proposta educativa. La ministra d'Educació, María Jesús San Segundo, les va qualificar de "fum" per "tapar" com ho té de "difícil" el PP per justificar que no recolza la LOE. San Segundo va assegurar que no veu gaire contingut en les propostes, ja que la LOE garanteix uns ensenyaments mínims idèntics als que va fixar el Govern del PP a l'elaborar la llei de qualitat, i estableix que Física i Química es podran impartir de forma separada de Biologia i Geologia, per citar-ne dos exemples. També va assenyalar que els exàmens extraordinaris al llarg de tota l'ESO també estan garantits al text legislatiu. "Encara que el PP no va votar aquesta esmena, es nota que sí que se l'ha estudiat. El seu problema és explicar que no sap què votarà al ple del Congrés dels Diputats de dijous", va reblar San Segundo.

ESTRATÈGIA DE CRISPACIÓ

El portaveu socialista al Congrés dels Diputats, Alfredo Pérez Rubalcaba, va acusar el PP de qüestionar l'aplicació de la LOE. "Es manté en una estratègia de crispació i mentides que ara completa amb la insubmissió", va subratllar.

La secretària d'Educació del PSOE, Eva Almunia, va denunciar l'actitud "cínica i irresponsable" del PP. "D'una banda --va subratllar-- presumeix de ser el paladí de la unitat d'Espanya, i de l'altra té el desvergonyiment d'anunciar una política educativa amb normes pròpies a les comunitats autònomes en què governa", va denunciar Almunia.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal