Educació pot aturar les oposicions d´Anglès Català i Castellà0

880 18/12/2005, 21:39       #Oposicions, #LOE,

El Departament d´Educació de la Generalitat pot congelar la convocatòria de places de les especialitats de Català, Castellà i Anglès a Secundària fins a les oposicions dels anys 2007 o 2008, tal com li van demanar els sindicats en l´última reunió de treball -feta dijous-.

La consellera d´Educació, Marta Cid, va explicar ahir que la resposta i la proposta definitiva d´especialitats que es convocaran a les oposicions de 2006 es faran públiques la setmana vinent. Sigui quina sigui la decisió final, Cid va assegurar que Educació mantindrà les 2.757 places vacants que va anunciar fa 15 dies. Una de les possibilitats que es preveuen -i que es va exposar en l´última mesa sectorial per negociar les oposicions- és que les vacants de Secundària es traspassin a educació infantil.

D´acord amb la previsió de la Conselleria, per a l´any vinent només es van preveure 320 places per a Secundària -un centenar per a Llengua i Literatura Catalana i la mateixa quantitat per a Anglès i 120 per a Llengua i Literatura Espanyola-.

En canvi, la primera proposta del Departament oferia 1.550 vacants d´educació infantil i primària; a més de 609 de formació professional i 96 per a les escoles oficials d´idiomes. L´objectiu de la Conselleria és convocar 12.215 places fins a 2008 -4.904 aquest any i 4.736 el 2007- per reduir fins el 8 per cent el nombre de mestres i professors d´interins, un col·lectiu que ara representa el 20 per cent del total de les plantilles docents de Catalunya.

Tant les federacions d´ensenyament de CCOO i d´UGT com el sindicat Ustec·STE creuen que la Generalitat hauria de postposar la propera convocatòria d´oposicions per accedir a la funció pública fins que hagi entrat en vigor la Llei d´ordenació educativa -LOE-. Després de la reunió de dijous, FETE-UGT parlava de «presses injustificades» per fer el concurs públic; CCOO deia que hauria «preferit que s´ajornessin per poder incorporar les millores del nou sistema transitori d´accés que contemplarà la LOE», però també celebrava que davant la seva «insistència» i la d´UGT el Departament es plantegi redistribuir les places d´especialitats com les de Català, Castellà i Anglès de Secundària; i, per la seva banda, Ustec·STE afirmava que la conselleria «es precipita» fent les oposicions l´any vinent mantenint el sistema d´accés actual -totes aquestes valoracions es recullen a les pàgines webs dels sindicats-. Ahir, la consellera d´Educació, Marta Cid, va informar que el seu Departament ha demanat reunir-se amb el Ministeri d´Educació i Ciència per garantir que la propera convocatòria de la Generalitat encaixi amb la LOE, sense perjudicar els opositors.

Marta Cid -que va deixar clar que la petició de congelar les places de Secundària prové dels sindicats- va afirmar que els detalls de les oposicions de 2006 s´hauran decidit i concretat la setmana vinent, abans de Nadal, i va remarcar que «en cap cas es rebaixarà el nombre de places perquè té a veure directament amb la borsa d´interinatge i amb les contractacions».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal