Les escoles podran obrir a principis de setembre0

696 10/01/2006, 08:37   

El Departament d'Educació espera enllestir aquest mes de gener el pacte nacional per l'educació. Així ho va augurar ahir la consellera Marta Cid, que espera que la signatura del pacte amb la comunitat educativa no es retardi més -després de més d'un any de negociacions- i així tenir prou temps per aplicar-lo el pròxim curs. Entre les actuacions previstes en el pacte hi ha la implantació d'una sisena hora lectiva i l'obertura dels centres escolars a principi de setembre.

Marta Cid va assegurar ahir que el pacte nacional per l'educació quedarà «resolt i tancat» a final d'aquest mes de gener, després de més d'un any de negociacions intenses amb la comunitat educativa. La consellera esperava signar abans d'acabar l'any el document, que preveu dotar de més autonomia les escoles i implantar mesures que afectaran el professorat, els alumnes i les famílies, però la negociació amb sindicats, associacións de pares i professors encara no s'ha resolt.

«No hi ha res que pugui justificar que ajornem més temps aquesta situació de debat», deia ahir Cid després de visitar l'IES La Sedeta, a Barcelona. El motiu no és altre, reconeixia, que poder implantar les mesures al setembre: «Tot el que volem aplicar el pròxim curs és evident que ho hem de decidir aquest mes de gener. Si hem de treure calendaris, instruccions d'inici de curs i crear plantilles no ho podem ajornar més.»

Entre les mesures que podrien entrar en vigor el curs vinent, la responsable d'Educació destacava l'obertura dels centres a partir de l'1 de setembre, «no per fer horari lectiu ni les activitats normals del calendari escolar». Així, aquesta mesura està prevista per facilitar la conciliació laboral i familiar. Els centres obririen les portes per tal que hi hagi espais on els nens puguin fer «programes d'oci» en espera de l'inici del curs, que es mantindrà cap a mig de setembre, a càrrec de monitors especialitzats i no pas pel professorat. Amb el mateix objectiu, les escoles no tancarien fins al 30 de juny. Cid també va assenyalar altres mesures que preveu el pacte, com l'ampliació de l'horari lectiu en els col·legis públics en una hora diària, «no per estendre el currículum» sinó per fer una «atenció més individualitzada, més concretada en els seus continguts».

Diners damunt la taula

La consellera d'Educació, Marta Cid, va assegurar ahir que l'aplicació del pacte nacional per l'educació es podrà portar a terme perquè «el govern de la Generalitat està en disposició de posar damunt la taula un annex de finançament suficient per assolir aquests objectius». Però abans d'això cal arribar a un acord amb totes les entitats implicades del sector educatiu. Ahir, Cid va demanar a les associacions i entitats que facin un acte «de renúncia i cessió», com també va dir que faria el seu departament. «Aquest no serà un pacte que satisfaci alguna de les parts en la seva totalitat, sinó que ens ha de donar un grau de satisfacció suficient perquè sigui assumible.»


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal