Informàtica a l´ESO0

514 17/01/2006, 09:57   

Sóc professor de secundària i més concretament imparteixo classe a un cicle formatiu de grau mitjà d´informàtica. Vull manifestar el meu desacord amb la política educativa seguida pels responsables del Departament d´Educació del Govern actual.

D´una banda s´engeguen iniciatives de cara a la galeria amb un més que dubtós sentit pràctic com el pacte nacional per l´educació o s´anuncien un seguit d´actuacions per fomentar la formació professional. De l´altra però, la realitat és ben diferent i aspectes bàsics per al bon funcionament de l´ensenyament estan totalment desatesos.

Aquest any al centre on treballo hem iniciat un cicle de grau mitjà d´informàtica i resulta que a aquestes alçades de curs encara no hem rebut els elements imprescindibles per al nostre treball: la dotació de l´aula d´informàtica.

Qualsevol persona, encara que no tingui cap coneixement ni d´informàtica ni del món educatiu, sap que la tasca dels professors d´aquest cicle és inútil i ridícula sense l´ordinador. Únicament una sèrie de casualitats i la bona predisposició de la resta del centre educatiu han permès utilitzar la resta d´equipament informàtic del centre per suplir el nul interès dels responsables últims de l´educació del país perquè els alumnes tinguessin a la seva disposició la formació que en teoria se´ls ofereix.

Aquest fet, lluny de ser un fet esporàdic, és el que es troben tots els centres que inicien un nou cicle formatiu que en teoria ha de formar els nous futurs professionals del país i és el que en major o menor grau patiran tots els alumnes que s´apuntin a un cicle formatiu que es comença a impartir.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal