Un jutjat resol en un mes i mig una impugnació de destinació provisional0

819 20/01/2006, 10:06       #Mobilitzacions,

Un afiliat d’ASPEPC impugna l’assignació de plaça provisional en comissió de serveis davant el Jutjat del Contenciós de Barcelona i obté sentencia favorable en tan sols 1 mes i mig.

L’afiliat gaudia de destinació definitiva en un IES i va demanar comissió de serveis al mes de juny de 2005 a l’empara de la Resolució EDC/1385/2005, de 2 de maig per la qual es regulava l’ adjudicació de les destinacions provisionals per el curs escolar 2005-6.

El 29 de juliol va aparèixer publicada a la pàgina web del Departament d’Educació la resolució definitiva de les adjudicacions de destinacions provisionals per al curs 2005-6, en la qual constava l’adjudicació a l’afiliat a un dels centres sol·licitats i ,evidentment, amb l’especialitat de la qual és titular.

Satisfet amb l’esmentada adjudicació, l’afiliat es va presentar al nou centre a començaments de setembre i és aleshores quan li diuen que la seva plaça no correspon a la seva especialitat, és a dir, que tot i que nominalment era una plaça de la seva especialitat, de facto era una altra plaça , la qual no tenia res a veure amb la seva especialitat.

L’afiliat va argumentar que l’assignatura no era de la seva especialitat, que no tenia l’habilitació, ni l’havia impartida mai, ni en tenia coneixements. La directora del centre va reconèixer que es tractava d’algun tipus d’error i partir d’aquell dia l’afiliat va començar un periple de visites i reclamacions escrites davant nombrosos inspectors, del Director dels serveis territorials i del propi director del centre. Tots van reconèixer l’error però ningú va fer res per corregir-lo i quan se’l s va dir que l’afiliat volia tornar a la seva plaça d’origen no li van voler concedir aquesta petició amb l’argument falaç de que aleshores ja tenien un substitut ocupant la seva plaça.

Cap de les reclamacions per escrit van ser mai contestades.

LA RECLAMACIÓ JUDICIAL

Els serveis jurídics d’ASPEPC van entrar la demanda al Jutjat contenciós administratiu de Barcelona el dia 28 d’octubre però aquest cop amb una petició complementària molt precisa: L’adopció d’una mesura cautelar consistent en que se suspengués cautelarment l’aplicació de la resolució recorreguda i que , sense esperar a la vista i a la sentència, s’enviés a l’afiliat al seu centre d’origen a impartir la seva especialitat.

Els arguments esgrimits per fonamentar la petició d’adopció de tal mesura eren: Haver provat una apariència de bon dret a favor de l’afiliada; la flagrant il·legalitat de la resolució impugnada; la inexistència de cap perjudici, el greu perjudici que suposava als alumnes tenir un docent que ni era titulat, habilitat ni coneixedor de l’assignatura, i especialment, que en tractar-se d’una irregularitat que afectava tan sols al curs 2005-6, d’esperar a la vista i la sentencia, es perdria la finalitat del recurs.

Una setmana després l’afiliat rep provisió del Jutjat num. 13 indicant que la vista es fixava per al 4 de juny de 2006, a punt d’acabar el curs escolar, però que suspenien d’immediat l’aplicació de l’acte, i que li donaven trasllat al departament d’educació.

El Departament d’educació, veient que la mesura cautelar s’havia concedit, i que per tant, es veia obligat a solucionar l’error, perd l’interès en una vista el dia 4 de juny que evidentment li hauria estat desfavorable i que podia haver perdut amb costes. Per tant, els advocats de l’administració s’aplanen a la demanda, desisteixen de la vista i el 16 de desembre el Jutjat dicta sentencia favorable a l’afiliat. És a dir, no només li han concedit la mesura cautelar sinó que la litis ha estat jutjada en tan sols 7 setmanes.

CONCLUSIÓ

Els docents de secundària sovint ens sentim indefensos davant les freqüents irregularitats de l’administració. Com sabeu, l’afiliat pot demanar la revisió judicial davant els Jutjats contenciosos però en tots aquells casos en que el problema quedi reduït a un sol curs escolar hem de ser conscients de que sumant el temps que cal per esgotar la via administrativa, i la més que saturada agenda judicial per fixar vistes, d’obtenir sentencia favorable, serà sempre després del curs escolar.

Ens referim a problemàtiques tan habituals com nomenaments il·legals de Cap de departament, destinacions provisionals, assignacions horàries d’un curs, impartir assignatures que no ens corresponen.

Si podem justificar, com va passar aquest cop, el perquè de l’adopció d’una mesura cautelar i tenim la sort de trobar un Jutjat sensible als nostres interessos, podem manifestar un cert optimisme de que algunes d’aquestes irregularitats tindran una solució més ràpida.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal